Euroleague: Άνετη νίκη επί της Λαμποράλ ο Ολυμπιακός με 82-68

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 23:43
UPD:23:49
A- A A+

Το πρώτο από τα έξι βήματα που χρειάζεται για να προκριθεί στα play offs της Euroleague έκανε απόψε ο Ολυμπιακός, που νίκησε άνετα στο ΣΕΦ τη Λαμποράλ Κούτσα με 82-68.

Το «δώρο» που του έκανε νωρίτερα η Ζαλγκίρις, με τη νίκη επί της Μπάμπεργκ, δεν άφησε ανεκμετάλλευτο η πειραϊκή ομάδα. Χάρις σε ένα εκπληκτικό δεύτερο 10λεπτο, όπου έκανε σερί 16-0, ο Ολυμπιακός έφτασε άνετα στη νίκη επί των Βάσκων, που, πλέον, μετρούν 3 ήττες σε 9 ματς, ενώ οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την 4η επιτυχία τους.

Την επόμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Γερμανία με τη Μπάμπεργκ, από την οποία είχε ηττηθεί στο ΣΕΦ. Εάν οι Πειραιώτες καταφέρουν να φύγουν νικητές, τότε θα θέσουν νοκ άουτ από την υπόθεση πρόκριση το συγκρότημα του Νίκου Ζήση και ο δρόμος για την οκτάδα θα είναι, πλέον, ορθάνοιχτος.

«Κλειδί» στο σημερινό παιχνίδι με την ομάδα του Περάσοβιτς ήταν το εξαιρετικό μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός στην 2η περίοδο. Με… όπλο την εκπληκτική του άμυνα, η ομάδα του Σφαιρόπουλου μετέτρεψε το 25-25 στο ξεκίνημα του δεκάλεπτου σε 41-25 (16-0 σερί) και μπήκε στ΄ αποδυτήρια με +14 (44-30).

Με τη ψυχολογία στα ύψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος να μην δώσουν δικαιώματα στους Ισπανούς να πιστέψουν ότι θα ξαναμπούν στο ματς. Παρά τη διάθεση που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι να πιέσουν, οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν ακόμη και με 20 πόντους (61-41) λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου (63-47 στο φινάλε) και το τέταρτο 10λεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, έστω κι αν η Λαμποράλ μείωσε σε 60-71 .

Από τον Ολυμπιακό πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 17 πόντους, ενώ 14 σημείωσε ο Βασίλης Σπανούλης.

Ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού έκανε και ο Χακίμ Ουόρικ, ο οποίος σε 4:49΄΄ πήρε 4 ριμπάουντ.

Κορυφαίος της Λαμποράλ ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 19 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις