Euroleague: Πρώτος «τελικός» για τον Ολυμπιακό με Λαμποράλ Κούτσα

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 08:38
UPD:08:45
INTIME SPORTS

Φωτογραφία αρχείου. 

A- A A+

Τον πρώτο από τους 6 τελικούς που έχει μπροστά του θα δώσει απόψε στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα (21:45).

Τα πράγματα για τους Πειραιώτες είναι ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά το μέλλον τους στην Euroleague, ύστερα από τη συντριβή που γνώρισαν στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» από τη Μπαρτσελόνα. Για να προκριθούν στα play offs της διοργάνωσης χρειάζονται οπωσδήποτε 6 νίκες στα ματς που απομένουν στο Top 16, αρχής γενομένης από το σημερινό πολύ δύσκολο παιχνίδι με τους Βάσκους.

Η Λαμποράλ με 5 νίκες σε 8 παιχνίδια βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση κι αυτό που κυνηγάει είναι να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση. Ο Ολυμπιακός με 5 ήττες μάχεται, πλέον, για την «επιβίωσή» του και θέσει πάση θυσία την 4η νίκη για να ελπίζει.

Ο τραυματίας, Ματ Λοτζέσκι, θα είναι η μοναδική, αλλά σημαντικότατη, απώλεια για τον Ολυμπιακό, που, όμως, θα έχει για πρώτη φορά στην 12άδα του τον Χακίμ Ουόρικ. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ από τότε που ήρθε στην Ελλάδα δεν έχει αγωνιστεί ακόμη με την ερυθρόλευκη φανέλα, ωστόσο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκρινε ότι είναι έτοιμος και το πιθανότερο είναι πως θα του δώσει χρόνο συμμετοχής.

Στην αποστολή των Βάσκων βρίσκεται και ο Γιάννης Μπουρούσης, που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό τις τελευταίες ημέρες. Η απόφαση για τη συμμετοχή του διεθνούς σέντερ στο παιχνίδι θα αποφασιστεί λίγο πριν το τζάμπολ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις