Εύα Καϊλή: Επιθετική πράξη προς την Ελλάδα η διαφοροποίηση της Αυστρίας στο προσφυγικό

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 13:15
UPD:13:17
INTIME NEWS/© European Union

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

A- A A+

Επιθετική πράξη προς την Ελλάδα χαρακτήρισε την κίνηση της Αυστρίας να παραβιάσει τη συμφωνία στο προσφυγικό η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή η οποία σημείωσε ότι μαζί με τις χώρες του Βίσενγκραντ προσπάθησαν ουσιαστικά να απομονώσουν το πρόβλημα στην Ελλάδα.

Μιλώντας Πρακτορείο 104,9 FM η κ. Καϊλή επέκρινε και την ελληνική κυβέρνηση ότι επιχειρεί να συνδέσει το προσφυγικό με τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, προκειμένου, όπως είπε, να μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρο εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών, με οικονομικά ανταλλάγματα από την Ε.Ε..

Σε ερώτηση αν ο χώρος του κέντρου θα δεχθεί πιέσεις λόγω της εκλογής του κ. Μητσοτάκη στη Ν.Δ., η κ. Καϊλή απάντησε ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. «είναι πραγματικά κοντά στο κέντρο», ότι έχει «ψύχραιμες απόψεις για πολλά θέματα» και «διάθεση για μεταρρυθμίσεις».

Πρόσθεσε πως «από την άλλη, έχει και βαρίδια στην παράταξή του πολύ συντηρητικά που κινούνται πολύ δεξιά. Άρα δεν είναι εύκολο όσα εκφράζει και να τα εφαρμόσει».

Σημειώνεται ότι η κ. Καϊλή διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική συζήτηση για την καινοτομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα ψηφιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της ανάπτυξης θέσεων εργασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή