Δεκάδες πύρινα μέτωπα σε Πορτογαλία και Ισπανία

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2005 11:15

A- A A+

Εκτός ελέγχου παραμένουν τουλάχιστον 11 πύρινα μέτωπα στην Πορτογαλία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο είναι η Κοϊμπρα, όπου χθες κάηκαν περισσότερα από 10 σπίτια και οι αρχές υποχρεώθηκαν να απομακρύνουν από τις εστίες τους δεκάδες ανθρώπους.

Περισσότεροι από 2300 πυροσβέστες και 600 στρατιώτες δίνουν μάχη για να τιθασεύσουν τις φλόγες, που καταστρέφουν εδώ και μέρες χιλιάδες στρέμματα δασών, στην βόρεια και κεντρική Πορτογαλία. Οι πορτογαλικές αρχές έχουν τη συνδρομή ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους και ελικοπτέρων που εστάλησαν από χώρες της ΕΕ, μετά από έκκληση της κυβέρνησης της Λιβασώνας για βοήθεια.

Εξαιτίας των πυρκαγιών έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 14 άνθρωποι, καθώς το περασμένο 24ωρο βρέθηκε απανθρακωμένη μια γυναίκα στην περιοχή Σανταρέμ και ένας άνδρας σκοτώθηκε από πυροσβεστικό όχημα στην Κοϊμπρα.

Στη γειτονική Ισπανία, περίπου 40 φωτιές μαίνονται στην περιοχή της Γαλικίας. Πρόκειται για τις χειρότερες πυρκαγιές στην περιοχή αυτή, τα τελευταία 15 χρόνια.

Πηγές: ΑΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή