Κύπελλο Ελλάδας: Διακόπηκε οριστικά το ντέρμπι της Τούμπας, άλλος ένας θάνατος για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 22:22
UPD:22:27
A- A A+

Άδοξο τέλος είχε ο πρώτος αγώνας της ημιτελικής φάσης στο Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, καθώς διακόπηκε στο 87ο λεπτό λόγω εκτεταμένων επεισοδίων και εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Στο σημείο της διακοπής, που προκλήθηκε μετά την απόφαση του διαιτητή Ανδρέα Παππά να μην καταλογίσει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Καπίνο επί του Μακ μέσα στην περιοχή και τις πολύ έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, ο Ολυμπιακός προηγούνταν στο σκορ με 2-1.

Το παιχνίδι προφανώς θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες, όμως όποια κι αν είναι η εξέλιξη της υπόθεσης αυτό που ζει φέτος αποσβολωμένη η φίλαθλη Ελλάδα είναι πρωτοφανές και κάποιος ή κάποιοι θα πρέπει να κάνουν κάτι, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.

Μιλώντας αγωνιστικά, σε ένα ματς δυνατό, με πολλές δυνατές μονομαχίες και κατ΄ επέκταση αρκετές διακοπές, οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους «ερυθρόλευκους» ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με τον Μακ να περνά την μπάλα κάτω από τα πόδια του Καπίνο στο τετ α τετ από τη βαθιά μπαλιά του Χαρίση, με τον ταχύποδα Σλοβάκο να έχει αφήσει πίσω του Μποτία και Ντα Κόστα.

Η Τούμπα πήρε «φωτιά», αλλά προϊόντος του χρόνου οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης, βγήκαν στην επίθεση και άρχισαν να επισκέπτονται συστηματικά την αντίπαλη περιοχή, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 27΄.

Στο σημείο εκείνο ο Φορτούνης εκτέλεσε έξοχα το φάουλ από την αριστερή πλευρά στέλνοντας την μπάλα «συστημένη» στο κεφάλι του Καμπιάσο, που καλά πλασαρισμένος στην περιοχή του «Δικέφαλου» έστειλε την μπάλα με καρφωτή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Βελλίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να «καθαρίσει» το παιχνίδι, και αφού έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία στο 47΄, με τον Φουστέρ να αστοχεί ελάχιστα μετά το γύρισμα του Ιντέγε, αλλά στο 57΄ ο Ισπανός άσος δεν λάθεψε.

Ο Σεμπά έκανε την επέλαση από αριστερά, «έκοψε» την μπάλα στο ύψος του πέναλτι προς τον Ιντέγε, ο οποίος σήκωσε το πόδι χωρίς να βρει την μπάλα και ο Φουστέρ που ερχόταν από πίσω ακολουθώντας τη φάση πλάσαρε για το 1-2.

Τρία λεπτά αργότερα το παιχνίδι πήγε να χαλάσει, καθώς ο Μάρκο Σίλβα δέχθηκε στην πλάτη ένα (πλαστικό) ποτήρι γεμάτο νερό. Ο διαιτητής Παππάς διέκοψε προσωρινά τον αγώνα για να γίνουν συστάσεις και ύστερα από μερικά λεπτά η συνάντηση συνεχίστηκε, με το περιστατικό να αμαυρώνει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε ως εκείνη τη στιγμή.

Ένα φαλτσαριστό σουτ του Κάτσε λίγο έξω από την εστία του Καπίνο στο 66΄ και άλλο ένα του Καμπιάσο στην απέναντι εστία στο 80΄, από λάθος του Χατζηισαΐα, για να χαλάσει το παιχνίδι στο 85ο λεπτό από λάθος του Παππά, ο οποίος δεν καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καπίνο στον Μακ μέσα στην περιοχή.

Η εξέδρα «άναψε», το ίδιο και η κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο, ο Μακ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα γιατί έφτυσε τον βοηθό (!), κάποια άτομα μπήκαν στο γήπεδο και οι παίκτες έφυγαν για τα αποδυτήρια μέσα στο γενικό «χαμό» που ακολούθησε με τις ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων παντός… τύπου.

Ύστερα από περίπου 20 λεπτά διακοπής οι παίκτες και των δύο ομάδων βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, λίγο αργότερα το ίδιο επιχείρησε να πράξει και η διαιτητική ομάδα αλλά μια νέα εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο αποτέλεσε την αιτία της οριστικής διακοπής του αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις