«Καμία σχέση του Π.Δ. για ΥΠΑ με την αεροπορική τραγωδία»

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2005 14:52
A- A A+

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος αποσύνδεσε το δυστύχημα με το κυπριακό αεροσκάφος από το γεγονός ότι στις 16 Αυγούστου υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο αλλάζει το καθεστώς ελέγχου των πτήσεων από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο κ. Ρουσόπουλος επικαλούμενος ενημέρωση που είχε από τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Λιάπη δήλωσε πως οι ενέργειες ήταν έγκαιρες, καίριες και αποτελεσματικές και πρόσθεσε ότι το Προεδρικό Διάταγμα 147/05 για τους «Επιθεωρητές πτητικών μέσων και προτύπων του σώματος επιθεωρητών ασφαλείας πτήσεων της ΥΠΑ» υπεγράφη από τον υπουργό Μεταφορών στις 11/3/05.

Εν συνεχεία τηρήθηκαν οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες και στις 16/6/05 απεφάνθη το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο εξέδωσε τα πρακτικά της συνεδρίας του στις 30/6/05.

Ακολούθησε η διαδικασία εναρμόνισης με τις παρατηρήσεις του ΣτΕ και η προώθησή του στις υπηρεσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 8/8/05.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε, εξάλλου, πως η ΥΠΑ υποβαθμίστηκε το 2000 στην «κατηγορία δύο» εξαιτίας «δομικών δυσλειτουργιών».

Η αναβάθμισή της στην «κατηγορία ένα» τέθηκε σε προτεραιότητα από το Μιχάλη Λιάπη ευθύς μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Μεταφορών και ο στόχος αυτός προωθήθηκε μέσω επαφών στις ΗΠΑ και τον Καναδά και τη συνεχή προσπάθεια των αρμοδίων φορέων.

Ως εκ τούτου, ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε ότι «οι πληροφορίες που δημοσιεύονται περί εσπευσμένης διαδικασίας είναι εντελώς λανθασμένες» δεδομένου ότι «η διαδικασία είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν από το δυστύχημα και δεν συνδέεται με το μοιραίο δυστύχημα».

Αναφορικά με δημοσιεύματα περί «ολιγωρίας της ΥΠΑ» και «καθυστέρησης στη διενέργεια ΕΔΕ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε χθεσινή δήλωσή του σύμφωνα με την οποία «αποδεικνύεται εγγράφως ότι ο Διοικητής της ΥΠΑ Δ. Σταμάτης από την πρώτη στιγμή έδωσε την εντολή να καταγραφούν όλες οι ενέργειες που έγιναν και άρα, ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε», ως προς την διερεύνηση των συνθηκών λειτουργίας της ΥΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή