Τον Απρίλιο τα πρώτα συμπεράσματα του διαλόγου για την Παιδεία

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 17:50
UPD:18:06
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μεγάλος αριθμός πολιτών έχει καταθέσει απόψεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διαλόγου, ενώ, παρά τα γνωστά προβλήματα, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε αρκετές πόλεις και γειτονιές. 

A- A A+

Τον Απρίλιο θα εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα του εθνικού διαλόγου για την παιδεία, που ξεκίνησε λιγο πριν τις γιορτές και συνεχίζεται.

Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής (με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών φορέων, των γονέων και των ΑΕΙ-ΤΕΙ) και έχουν προγραμματισθεί άλλες τρεις (με τη συμμετοχή πρώην υπουργών Παιδείας, εμπειρογνωμόνων και των Μορφωτικών ακολούθων των χωρών μελών της ΕΕ).

Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μεγάλος αριθμός πολιτών έχει καταθέσει απόψεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διαλόγου, ενώ, παρά τα γνωστά προβλήματα, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε αρκετές πόλεις και γειτονιές. 

Στόχος του διαλόγου είναι η νομοθέτηση της αναγκαίας δημοκρατικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης με κεντρική κατεύθυνση τη 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, τόνισε ο κ. Φίλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή