Ρωσία: 23 χρόνια κάθειρξη ζήτησε για την Ουκρανή πιλότο ο εισαγγελέας

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 16:43
UPD:04/03/2016 08:11
REUTERS/STRINGER

Η αγέρωχη στάση της 34χρονης Ουκρανής ενόσω κρατείται από τις ρωσικές αρχές την έχει μετατρέψει σε εθνική ηρωίδα στην Ουκρανία, όπου θεωρείται πολιτική κρατούμενη.

A- A A+

Εισαγγελέας ζήτησε από ρωσικό δικαστήριο την καταδίκη της Ουκρανής πιλότου Ναντέζντα Σαβτσένκο σε κάθειρξη 23 ετών, κατηγορώντας την ως υπεύθυνη για τον θάνατο δύο Ρώσων δημοσιογράφων οι οποίοι κατέγραφαν τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

Η αγέρωχη στάση της 34χρονης Ουκρανής ενόσω κρατείται από τις ρωσικές αρχές την έχει μετατρέψει σε εθνική ηρωίδα στην Ουκρανία, όπου θεωρείται πολιτική κρατούμενη. Η Δύση και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν ζητήσει από τη Μόσχα την απελευθέρωσή της.

EURONEWS

Η εισαγγελία κατηγορεί την κ. Σαβτσένκο, η οποία είχε μετατεθεί από την αεροπορία στον στρατό ξηράς της Ουκρανίας, ότι τον Ιούνιο του 2014 βοήθησε το ουκρανικό πυροβολικό να στοχεύσει και να σκοτώσει με οβίδα τους δύο Ρώσους δημοσιογράφους, στην ουκρανική επαρχία του Λουχάνσκ, μία εκ των δύο στις οποίες έχει ξεσπάσει φιλορωσική εξέγερση εδώ και δύο χρόνια.

Η κ. Σαβτσένκο έχει πραγματοποιήσει απεργία πείνας και αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή