ΠΑΣΟΚ : Βασική επιδίωξη η ενότητα του κόμματος

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2001 07:18
UPD:11:06
A- A A+

Αλλαγή κλίματος στο κυβερνών κόμμα μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, όπου ο Κώστας Σημίτης ξεκαθάρισε το θέμα του ανασχηματισμού, τονίζοντας ότι θα γίνει μετά το συνέδριο του Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ενωτικό συνέδριο και ζήτησε δουλειά, θέλοντας έτσι να δώσει έμφαση στη λειτουργία της κυβέρνησης σε αυτό το μεσοδιάστημα.

Ο Κώστας Σημίτης επέλεξε επί του παρόντος τουλάχιστον, αντί της μετωπικής σύγκρουσης με στελέχη της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας που εισηγούντο τη γραμμή της σύνθεσης στο κλίμα του «όλοι μαζί».

Η κυβέρνηση δεν είναι υπηρεσιακή, υπογράμμισε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2004, καθώς η θητεία της κυβέρνησης, όπως υπογράμμισε, είναι τετραετής.

Ο Κώστας Σημίτης, χαρακτήρισε το συνέδριο συνέδριο «σύνθεσης» και παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν εκκρεμείς λογαριασμοί που πρέπει να ξεκαθαριστούν.

Τα περισσότερα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισαν κατά τις τοποθετήσεις τους ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχε προτείνει αυτό το πολιτικό πλαίσιο κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο Εκτελεστικό Γραφείο εξετάστηκαν θέματα διαδικασίας, που αφορούν στην οργάνωση του συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 11 με 14 Οκτωβρίου.

Η Κεντρική Επιτροπή θα συγκληθεί στις 9 Ιουλίου στην Αθήνα και όχι στην Αρχαία Ολυμπία, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Το διήμερο 31 Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την έγκριση των θέσεων του συνεδρίου.

Η εκλογή των συνέδρων, οι οποίοι θα είναι περίπου 5.000 θα γίνει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι παραμένει «αιχμάλωτος» του αδιεξόδου που ο ίδιος και η κυβέρνησή του προκάλεσαν, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή