Πυρκαγιές στην Ιβηρική, πλημμύρες σε Κ. Ευρώπη και Βαλκάνια

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2005 16:54
A- A A+

Eνώ δεκάδες πύρινα μέτωπα βρίσκονται εκτός ελέγχου σε Πορτογαλία και Ισπανία http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/23/1081897.htm , http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/23/1081926.htm , δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και αγνοείται η τύχη άλλων δύο από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει ένα μεγάλο τμήμα της Ελβετίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/23/1081938.htm , στο Τιρόλο της Αυστρίας αναφέρθηκε ο θάνατος ενός ατόμου εξαιτίας κατολίσθησης, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, και υπέστη σημαντικές ζημιές το δίκτυο της Telecom.

Η κίνηση των σιδηροδρόμων διακόπηκε, ενώ στη περιοχή Ρόιτε υποχώρησε ένα φράγμα και εκκενώθηκαν περί τα εκατό σπίτια καθώς και κάμπινγκ. Στο Ινσμπρουκ όλες οι γέφυρες πάνω από τον ποταμό Ιν πρόκειται να κλείσουν εντός ωρών.

Από τις άσχημες καιρικές συνθήκες πλήττεται και η Βουλγαρία και, όπως μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε την ζωή του.

Εκτακτα μέτρα λαμβάνονται από χθες το βράδυ και στη βόρεια Κροατία, καθώς η στάθμη του ποταμού Μούρα συνεχίζει να ανεβαίνει εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Εχουν πλημμυρίσει περιοχές της Σλοβενίας, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και έχουν καλυφθεί με νερά σπίτια, δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές.

Στη Ρουμανία, δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους χθες με αποτέλεσμα οι νεκροί από τις πλημμύρες να φθάσουν συνολικά τους 18.

Στο Πόλγκαρ, στην ανατολική Ουγγαρία γίνονται προληπτικοί εμβολιασμοί κατά του τύφου και της ηπατίτιδας Α.

Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις αντιμετωπίζει και η νότια Γερμανία και έκλεισαν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο βαυαρικό θέρετρο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν. Η κίνηση των σιδηροδρόμων προς και από το Μόναχο διακόπηκε εξαιτίας κατολισθήσεων.

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters, Γαλλικό και Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή