Ανδρ. Λοβέρδος: Παράνομος ο διορισμός του προεδρείου της ΡΑΕ από τον πρόεδρο της Βουλής

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 14:05
UPD:14:07
INTIME NEWS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

A- A A+

Τον «παράνομο διορισμό» του προεδρείου της ΡΑΕ από τον πρόεδρο της Βουλής καταγγέλλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως αναφέρει ο κ. Λοβέρδος «επί προεδρίας της κ. Κωνσταντοπούλου η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία σύμφωνα με το κανονισμό είναι η μοναδική η οποία μπορεί να εγκρίνει την τοποθέτηση Προέδρων και Αντιπροέδρων στις Ρυθμιστικές Αρχές, δεν ενέκρινε την τοποθέτηση Προέδρου και Αντιπροέδρου γιατί από τα μέλη της μόνο τα 9 ψήφισαν υπέρ».

Παρόλα αυτά, συνεχίζει ο κ. Λοβέρδος «ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής, διόρισε το προεδρείο της Ρ.Α.Ε. κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής λαμβάνοντας υπόψη του την εσφαλμένη κατά τη γνώμη μας γνωμοδότηση ενός έγκυρου κατά τα άλλα καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου».

«Ο κανονισμός της Βουλής είναι ξεκάθαρος και ορίζει πως για οποιαδήποτε τοποθέτηση στις Ρυθμιστικές Αρχές απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία της αρμόδιας επιτροπής», καταλήγει ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή