Γ. Αλαφούζος: Πρώτος εγώ φταίω για όλα...

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 13:41
UPD:14:53
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BIRNTAC

Ο παράγοντας της αθηναϊκής ομάδας πήρε πάνω του την ευθύνη για την κακή φετινή πορεία της ομάδας, παραδεχόμενος ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις στο σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού, μεταξύ αυτών και στον μεταγραφικό.

A- A A+

Μια απολογία στους φίλους του Παναθηναϊκού ήταν επί της ουσίας η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου.

Ο παράγοντας της αθηναϊκής ομάδας πήρε πάνω του την ευθύνη για την κακή φετινή πορεία της ομάδας, παραδεχόμενος ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις στο σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού, μεταξύ αυτών και στον μεταγραφικό.

«Το καλοκαίρι, όταν τελείωσε η σεζόν, είχαμε την αίσθηση ότι μας είχε κλαπεί το πρωτάθλημα. Το πιστεύουμε απόλυτα αυτό, αλλά ξεκινήσαμε με όνειρα και ελπίδες για τη νέα περίοδο. Με τους Φύσσα, Βόκολο και τον Γιάννη Αναστασίου είπαμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε την ομάδα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαφούζος.

«Πήραμε τον Εσιέν, πάνω στον οποίο βασίσαμε πολλές ελπίδες, πήραμε κι άλλους παίκτες, αλλά δυστυχώς για πολλούς λόγους δεν ήμασταν έτοιμοι όταν ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί αγώνες» συνέχισε.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού παραδέχθηκε ότι «πολλές μεταγραφές ήταν λανθασμένες, δημιουργήθηκαν ανισορροπίες στα συμβόλαια και κάποιοι που είχαν προσφέρει περισσότερα έπαιρναν λιγότερα χρήματα»

Στο δια ταύτα της υπόθεσης; «Για όλα αυτά ευθύνομαι πρώτα εγώ. Δέχομαι εισηγήσεις, αλλά εγώ έχω την ευθύνη. Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο για την πορεία της ομάδας μας. Δεν είχαμε καλή χρονιά, αλλά οι παίκτες είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένοι».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είπε: «Ελπίζαμε ότι αυτό το ματς θα γυρίσει την ψυχολογία και θα πάρει πίσω την τιμή της ομάδας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, με ευθύνη και των οπαδών σε αυτή την περίπτωση. Από ‘κει και πέρα είχαμε εχθρική αντιμετώπιση από τον Κοντονή»

 

Όπως αναμενόταν, στην τοποθέτησή του δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στη διαιτησία, με τον παράγοντα του Παναθηναϊκού να προβαίνει σε πολύ σοβαρή κατηγορία εναντίον του διαιτητή Σταύρου Μάνταλου.

«Θυμάμαι τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο. Άλλο ένα μεγάλο πλήγμα για μας. Και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερες επιλογές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την αποβολή του Ζέκα, που ήταν στοχευμένη» είπε. 

Και ο κ. Αλαφούζος συνέχισε: «Έγινε επίτηδες. Υπάρχουν στοιχεία γι΄ αυτόν τον διαιτητή ότι είχε πάρει οδηγίες στο παρελθόν για το πώς θα σφυρίξει σε συγκεκριμένους αγώνες. Και αυτά θα δημοσιοποιηθούν σύντομα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις