ΠΓΔΜ : Στις κυβερνητικές δυνάμεις ο έλεγχος του Αρατσίνοβο

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2001 07:30
UPD:07:48
A- A A+

Στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν χωριά βορειο-ανατολικά της πρωτεύουσας, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61, ανέφερε, ότι όλη η περιοχή του Αρατσίνοβο, βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ανοιχτό άηφσε το ενδεχόμενο αποστολής Αμερικανών στρατιωτών στη FYROM ο Τζωρτζ Μπους, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εκτόνωση της κρίσης στην περιοχή, υπενθυμίζοντας την υπόσχεση που έδωσε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Ευρώπη, ότι οι ΗΠΑ θα εξακολουθούν να συμμετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική Χερσόνησο, για όσο καιρό χρειαστεί.

Με την υπογραφή δύο διαταγμάτων από την αμερικανική κυβέρνηση, δεν θα παρέχεται πλέον οικονομική και υλική βοήθεια στους εξτρεμιστές και τρομοκράτες ένοπλους Αλβανούς, ενώ θα απαγορεύεται και η είσοδός τους στο έδαφος των ΗΠΑ.

Ουάσιγκτον και Ευρωπαϊκή Ενωση απευθύνουν έκκληση για ηρεμία, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος της Ε.Ε. στην ΠΓΔΜ Φρανσουά Λεοτάρ, ο οποίος έκανε λόγο για ανάγκη έναρξης διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή