ΚΚΕ, ΣΥΝ: Κοινωνικά άδικη η αύξηση ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2005 19:32
A- A A+

«Η αύξηση κατά 31% της έμμεσης φορολογίας υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε, που αποφάσισε η κυβέρνηση, αποτελεί πρόκληση, που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν, όχι για τη βελτίωση της κρατικής τηλεόρασης, αλλά να κινηθεί προς τους άθλιους κανόνες που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Καμιά αύξηση. Κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους. Η ΕΡΤ να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, ενώ ο Ν. Βούτσης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, χαρακτηρίζει «κοινωνικά άδικη την πολλαπλάσια σε σχέση με τον τρέχοντα πληθωρισμό την αύξηση του υποχρεωτικού τέλους για την κρατική ραδιοτηλεόραση».

«Οι διαδοχικές αυξήσεις στο υποχρεωτικό τέλος δεν αποτέλεσαν αφορμή ή αφετηρία μιας ουσιαστικής δημόσιας συζήτησης και δεσμεύσεων, των εκάστοτε κυβερνήσεων, για μια ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση, για την εξυγίανση και τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ως του αναγκαίου μοχλού-πιλότου στο απελευθερωμένο ασύδοτο τοπίο των ιδιωτικών συμφερόντων στην επικοινωνία... Με κάθε ευκαιρία, όποτε προκύπτει δημόσιος διάλογος και στην Βουλή, ο ΣΥΝ εξέθεσε τις απόψεις του και έδωσε αναλυτικές προτάσεις, θεωρώντας ως βασική προτεραιότητα την αναβάθμιση της λειτουργίας της ΕΡΤ, ώστε να αλλάξει το συνολικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Συνήθως οι απόψεις αυτές έμειναν κενό γράμμα στους αλαζονικούς σχεδιασμούς των διοικήσεων και των αρμόδιων κυβερνητικών επιτελείων», προσθέτει ο κ. Βούτσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή