Προβληματισμός των αιρετών για τα οικονομικά των δήμων

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2005 16:50
A- A A+

Συνεδριάζει αύριο στις 9 το πρωί το δ.σ. της ΚΕΔΚΕ, μετά την αρνητική απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει τις νέες και τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση «και κατ' επέκταση την κάλυψη των απαιτούμενων δαπανών που προκύπτουν από τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους δήμους».

Ο προβληματισμός των αιρετών παραμένει έντονος και μετά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Πάρι Κουκουλόπουλο «και τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του πρώτου, ότι θα εξευρεθεί λύση στο θέμα».

Τις ανησυχίες επιτείνουν οι αποφάσεις για μονιμοποίηση συμβασιούχων των Δήμων, οι οποίες εκδίδονται κατά εκατοντάδες κάθε εβδομάδα από το ΑΣΕΠ.

Οι δήμοι δε θα μπορούν να καλύψουν το κόστος χιλιάδων εργαζομένων -μεταξύ των οποίων 3.000 σχολικών φυλάκων, 3.500 εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», 8.000 ατόμων με ειδικές ανάγκες και των ήδη 2.000 δημοτικών αστυνομικών- που για το 2005 ανέρχεται στα 260.716.000 ευρώ.

Η ΚΕΔΚΕ ζητά από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της πριν την Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Κατά την αυριανή συζήτηση του θέματος στο δ.σ. αναμένεται να αποφασίσει και για τον χαρακτήρα των αντιδράσεων που προγραμματίζει.

Το δεύτερο θέμα που θα συζητηθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΔΚΕ είναι η προτεινόμενη ρύθμιση αλλαγής του συστήματος εκλογής Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή