Αποπομπή του σλοβάκου υπουργού Οικονομικών

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2005 16:56
A- A A+

Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πάβολ Ρούσκο, την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός της χώρας με αφορμή ένα δάνειο ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε από έναν επιχειρηματία, δήλωσε σήμερα ότι αρνείται να εγκαταλείψει τη θέση του, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ωστόσο, παύθηκε αφού ο πρόεδρος Ιβάν Γκασπάροβιτς έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού Μίκουλας Τζουρίντα.

Τον Ρούσκο, πρώην μεγιστάνα του Τύπου και ηγέτη του μικρού, φιλελεύθερου κόμματος ANO, δεν στήριξαν ούτε οι υπουργοί Υγείας και Πολιτισμού, βουλευτές του ANO.

Πριν από μερικές εβδομάδες τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης είχαν δώσει στη δημοσιότητα φωτοτυπίες εγγράφων που χρονολογούνταν από το 2003 και έφεραν την υπογραφή του Πάβολ Ρούσκο. Σε αυτά ο υπουργός αναγνώριζε το χρέος του, ύψους 105 εκατομμυρίων κορωνών (περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ) προς τον επιχειρηματία Λούμπομιρ Μπλάσκο, ο οποίος στο μεταξύ απεβίωσε.

Ο πρόεδρος Γκασπάροβιτς αναμένεται να αναθέσει στον υπουργό Οικονομίας Ιβάν Μίκλος να ασκεί προσωρινά και καθήκοντα υπουργού Οικονομικών μέχρι τον διορισμό νέου υπουργού.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή