Β. Λεβέντης: Κατ' ελάχιστον ηλιθιότητα να θέσουμε βέτο

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 13:08
UPD:16:50
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

A- A A+

Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο η χώρα μας να ασκήσει βέτο σε αποφάσεις της Ε.Ε. εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στο προσφυγικό εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, λίγες μέρες πριν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών της Παρασκευής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μιλώντας στον Βήμα FM, είπε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να δώσει εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για άσκηση βέτο, γιατί «όσοι ασκούν βέτο έχουν χάσει το παιχνίδι».

«Αν ζητήσει (σ.σ. ο κ. Τσίπρας) εξουσιοδότηση για βέτο, καλό είναι να τα μαζεύει, όσοι το θέτουν έχουν χάσει το παιχνίδι της διπλωματίας» σημείωσε, αναφέροντας ότι «όταν φτάσει η Ελλάδα να ασκήσει βέτο, χαίρεται η Τουρκία και οι ευρωσκεπτικιστές».

«Δηλαδή να έχεις σύμμαχο τη Μέρκελ -γιατί τώρα πια, μόνο η Μέρκελ μας έμεινε ως σύμμαχος- και να θέτουμε και βέτο, είναι κατ’ ελάχιστον ηλιθιότητα» πρόσθεσε.

Εκτίμησε μάλιστα πως αν ο Πρωθυπουργός προβεί σε αυτήν την ενέργεια, θα πέσει η κυβέρνηση, η χώρα θα απομονωθεί, θα στραφεί όλη η Ευρώπη εναντίον μας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή