Σαββίδης: Να διαλυθεί το αθηναϊκό ποδόσφαιρο, θέλουμε πρωθυπουργό ΠΑΟΚτσή

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 12:46
UPD:12:50
INTIME SPORTS/ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Γλαφυρός αλλά και αποκαλυπτικός ως προς τις προθέσεις του ήταν ο Ιβάν Σαββίδης, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ πριν αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη, στην οποία βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Ο ομογενής επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διευκρίνισε τι συμβαίνει με τα χρέη της ομάδας του, μίλησε για το στόχο του, ο οποίος κατά τα λεγόμενά του έχει και πολιτικές προεκτάσεις, ενώ εξέφρασε βεβαιότητα ότι η ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στην κορυφή κάποια στιγμή.

Συνοπτικά, ο Ιβάν μίλησε μεταξύ άλλων (στο ελληνικό γραφείο Τύπου της Νέας Υόρκης)  για:

Τα χρέη της ομάδας του: «O ΠΑΟΚ έχει ξεχρεώσει συνολικά πάνω από 37 εκατομμύρια ευρώ. Τα 22 εκατομμύρια ήταν ρυθμισμένα χρέη και τα έχω ξεχρεώσει και για 11 εκατομμύρια εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει πληρώσει ήδη 33 εκατομμύρια για φόρους από τα παρελθόντα έτη». 

Τις φιλοδοξίες του για το σύλλογο: «Είμαστε απόλυτα καθαροί, αλλά σαφώς δεν το κάναμε αυτό για να μας βοηθήσουν να γίνουμε πρωταθλητές. Είναι ένας άλλος δρόμος, εξαιρετικός δύσκολος, αυτός τον οποίο θα διανύσουμε και θα διαλύσουμε το σύστημα. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πρόβλημα: Δεν μπορεί να είναι δεύτερη ομάδα, αλλά ακόμη δεν μπορεί να γίνει πρώτη».

Την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν μπορεί η ομοσπονδία να είναι πάνω από το νόμο και μέχρι τη στιγμή που θα καταστρέψουμε αυτό το σύστημα δεν υπάρχει προοπτική. Ο ελληνικός νόμος λέει το ένα πράγμα ενώ ο κανονισμός της Ομοσπονδίας λέει διαφορετικά πράγματα από τον εθνικό νόμο. Και δεν έχει σημασία αν θα είναι η παρούσα ομάδα ή κάποια άλλη στο προσκήνιο». 

Τη φιλοσοφία του: «Εγώ είμαι τυχερός με τον ΠΑΟΚ, καθώς όλα αυτά τα 90 χρόνια είχε την ίδια άποψη με μένα την ίδια αρχή: Καλύτερα να μην έχεις τίτλο από το να έχεις έναν εξαγορασμένο τίτλο. Θα νικήσουμε μόνο αν καταστρέψουμε το σύστημα. Εγώ κοιμάμαι και ονειρεύομαι το αθηναϊκό ποδόσφαιρο να διαλυθεί τελείως». 

Το ποδόσφαιρο και την πολιτική: «Πρέπει να καταλάβουμε σε όλα τα πράγματα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα και Πελοπόννησος. Στην Ελλάδα εντάσσεται και η Βορειοανατολική Ελλάδα όπου κατοικούν 58% μουσουλμάνοι. Σε 10 χρόνια εκεί θα έχουμε νέο Κόσσοβο, αλλά με ιδιαιτερότητα την ελληνική. Όλοι οι πολιτικοί που μιλάω μου λένε ο ένας είναι ο Ολυμπιακός, ο άλλος Παναθηναϊκός, ο άλλος ΑΕΚ. Λάθος, έπρεπε να είναι με την Ελλάδα. Και γι΄ αυτό στόχος μας είναι να έχουμε πρωθυπουργό ΠΑΟΚτσή». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις