Ο Αντώνης Φωνιαδάκης νέος διευθυντής Μπαλέτου της ΕΛΣ

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 12:24
UPD:12:43
A- A A+

Με απόφαση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), Μύρωνα Μιχαηλίδη, νέος διευθυντής του Μπαλέτου ορίζεται ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας χορογράφος και χορευτής Αντώνης Φωνιαδάκης.

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης επελέγη μεταξύ των 36 υποψηφίων, οι οποίοι συμμετείχαν στην σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος. Ο νέος διευθυντής Μπαλέτου αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου 2016 και η διάρκεια της θητείας του είναι τριετής.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Μύρων Μιχαηλίδης, σημειώνει: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα χορογράφο και χορευτή Αντώνη Φωνιαδάκη, ο οποίος αναλαμβάνει διευθυντής του Μπαλέτου μας. Η πολυετής καλλιτεχνική δραστηριότητα και εμπειρία του ως χορογράφου και χορευτή σε σημαντικές ομάδες χορού, σπουδαία λυρικά θέατρα, με κορυφαίους χορογράφους σε όλο τον κόσμο, μας γεμίζει αισιοδοξία για την νέα εποχή του Μπαλέτου μας, εν όψει και της μεταστέγασής μας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Μύρων Μιχαηλίδης

Την ίδια στιγμή, η επιλογή ενός ακόμα Έλληνα καλλιτέχνη που έχει διαπρέψει διεθνώς, επιβεβαιώνει την στρατηγική μας αναφορικά με τη μέγιστη αξιοποίηση διακεκριμένων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Ο κ. Φωνιαδάκης αναλαμβάνει καθήκοντα επισήμως την 1η Σεπτεμβρίου 2016. Έως τότε και εκτός από την παραγωγή του με τίτλο LINKS, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Απρίλιο στο Θέατρο Ολύμπια, θα συμμετέχει στην κατάρτιση του προγράμματος του Μπαλέτου για την επόμενη σεζόν 2016-17. Το Μπαλέτο της ΕΛΣ, υπό την διεύθυνση του Αντώνη Φωνιαδάκη, θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο κλασικό και νεοκλασικό ρεπερτόριο, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει και παραγωγές σύγχρονου χορού. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του και στεκόμαστε στο πλευρό του, στηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις το έργο του. Η διοίκηση και το προσωπικό της ΕΛΣ τον καλωσορίζουν στον Οργανισμό».

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης, σημειώνει: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμένα, η ανάθεση των καθηκόντων του διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, ειδικά την χρονική αυτή στιγμή που ετοιμάζεται για μια νέα σημαντική σελίδα στην ιστορία της με την μεταστέγαση της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Έχοντας ήδη γνωρίσει το δυναμικό του Εθνικού μας Μπαλέτου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της νέας παραγωγής LINKS, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Απριλίου στο Θέατρο Ολύμπια, αισθάνομαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι με πνεύμα ενότητας, επιμονή και πολλή δουλειά θα επιτύχουμε όλους τους στόχους μας.

Η ανοδική πορεία της ΕΛΣ τα τελευταία χρόνια, η διεύρυνση του κοινού της, οι διεθνείς συνεργασίες της, αποτελούν πρόκληση για την δική μου θητεία ως διευθυντή του Μπαλέτου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, για την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο μου, καθώς και το θερμό καλωσόρισμα στον Οργανισμό».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς