Mitsubishi eX Concept: Βήμα προόδου με SUV και Ηλεκτροκίνηση

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 12:14
UPD:12:14
A- A A+

Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) παρουσιάζει, σε πρεμιέρα, το MITSUBISHI eX Concept, στην 86η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Έχει τη μορφή ενός συμπαγούς SUV με την επόμενη γενιά του συστήματος EV το οποίο προσφέρει αυτονομία 400 km. Το πρωτότυπο ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της MMC Driving Beyond – Another Step Forward with SUVs and Electric Power (Η Εξέλιξη Συνεχίζεται - Ένα Ακόμα Βήμα Προόδου με τα SUV και την Ηλεκτροκίνηση).

Το eX Concept της Mitsubishi Motors Corporation (MMC) μετουσιώνει το όραμα ενός SUV με συμπαγείς διαστάσεις το οποίο παίρνει κίνηση από ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης επόμενης γενιάς. Όσον αφορά στο σχεδιασμό, το eX Concept έχει την όψη ενός crossover με σπορ χαρακτήρα, το οποίο ελίσσεται με νεύρο μέσα στους δρόμους της πόλης (πάντα στα όρια του ΚΟΚ), αναμιγνύοντας την κομψότητα ενός shooting brake κουπέ με τις γραμμές ενός συμπαγούς SUV. Το μπροστινό μέρος εκφράζει με προχωρημένο στιλ τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα Dynamic Shield της Mitsubishi. Τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του, το eX Concept δείχνει την σχεδιαστική κατεύθυνση της MMC.

Εξωτερικά το eX Concept μοιάζει σαν να έχει σμιλευτεί από ένα κομμάτι μετάλλου. Διαθέτει συμπαγές, χαρακτηριστικά έντονο σχήμα που του χαρίζει οντότητα στο δρόμο. Το εξωτερικό design παντρεύει την κομψότητα ενός shooting brake κουπέ με συμπαγείς. SUV γραμμές και μας χαρίζει ένα σπορ crossover που ελίσσεται με νεύρο μέσα στην πόλη. Αλλά πάντα με σεβασμό στα όρια.   

To Mitsubishi eX Concept υιοθετεί όλες τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης που έχει εξελίξει μέχρι σήμερα η MMC και διαθέτει ένα σύστημα επόμενης γενιάς το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία και υψηλές επιδόσεις. Επιτυγχάνει απόδοση άλλου επιπέδου χάρη στις μπαταρίες επόμενης γενιάς, οι οποίες παρέχουν πιο συμπυκνωμένη ισχύ σε σχέση με τις προηγούμενες, και στους δύο συμπαγείς, υψηλής απόδοσης ηλεκτροκινητήρες: Πέρα από το μειωμένο βάρος και την υψηλότερη απόδοση του ίδιου του συστήματος ηλεκτροκίνησης, η περαιτέρω εξοικονόμηση βάρους στο αμάξωμα του eX Concept του χαρίζει αυτονομία 400 χιλιομέτρων. 

Η μονάδα ισχύος παρέχει μεγάλη και αδιάκοπη επιτάχυνση όπως μόνο ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης μπορεί να δώσει με τη μέγιστη ροπή να είναι διαθέσιμη σε όλο το φάσμα και την ισχύ να φτάνει τα 70 kW σε κάθε άξονα τροχών, δηλαδή τα 140 kW συνολικά.

Παράλληλα, το σύστημα μετάδοσης του eX Concept με τετρακίνηση που εξασφαλίζεται από δύο ηλεκτροκινητήρες, υιοθετεί το σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς Super All-Wheel Control (S-AWC), το οποίο χρησιμοποιεί τα φρένα για τον έλεγχο της πρόσφυσης στους μπροστινούς τροχούς και το μηχανισμό μεταφοράς ισχύος Active Yaw Control, ο οποίος μεταβάλλει το ποσοστό μετάδοσης της ροπής ανάμεσα  στους πίσω τροχούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή