Σ. Αραβία: Συζητήθηκε το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής στη Συρία

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 22:27
UPD:22:34
REUTERS/SANA

Όπως αναφέρθηκε, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτικό επίπεδο, αλλά δεν συζητήθηκε ως στρατιωτική αποστολή (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) ο οποίος πολεμά τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συζήτησαν πριν από δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες την πιθανότητα διεξαγωγής χερσαίας εισβολής σε συριακό έδαφος, χωρίς όμως να έχουν λάβει κάποια απόφαση, αποκάλυψε τη Δευτέρα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο ταξίαρχος Άχμεντ Ασέρι, βοηθός του υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως ανέφερε, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτικό επίπεδο, αλλά δεν συζητήθηκε ως στρατιωτική αποστολή.

«Μόλις αυτή (σ.σ. η αποστολή) οργανωθεί και αποφασισθούν πόσα στρατεύματα και το πώς θα σταλούν και σε ποιες περιοχές, θα συμμετάσχουμε σε αυτήν», επισήμανε ο Σαουδάραβας ταξίαρχος, σύμφωνα με τον οποίο χρειάζεται να γίνει εκτεταμένη συζήτηση σε στρατιωτικό επίπεδο.

Ο κ. Ασέρι παράλληλα σημείωσε ότι το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι τώρα έτοιμο να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στα νότια της Τουρκίας, όπου τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας έφτασαν την περασμένη εβδομάδα. Όπως εξήγησε, τα αεροσκάφη δεν έχουν λάβει μέρος σε καμία επίθεση μέχρι στιγμής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή