Ημερίδα με τίτλο «Θέματα Τέχνης, Επιστήμης & Κριτικής Σκέψης» από το Βαρβάκειο Γυμνάσιο

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 21:11
UPD:21:14
A- A A+

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μουσείο Αυτοκινήτου, στο εμπορικό κέντρο Athenian Capitol η Ημερίδα με τίτλο «Θέματα Τέχνης, Επιστήμης & Κριτικής Σκέψης» την οποία οργάνωσε, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεών του, το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο. 

Οι ομιλητές παρουσίασαν τη «Χημεία ως πηγή έμπνευσης στην Τέχνη», καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις, απόψεις και πρακτικές στον χώρο των ερευνητικών εφαρμογών, σε θέματα ανάλυσης και μελέτης έργων τέχνης καθώς και τη μέθοδο «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Αισθητική Εμπειρία» σε βιωματικό εργαστήριο.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Ομότιμος καθηγητής Οργανικής Χημείας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Βάρβογλης, η ανώτερη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο και επίκουρος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο Μαρία Κόκκορη , ο Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο  Αλέξης Κόκκος και ο Δρ. Δουλγερίδης Μιχαήλ, από τη Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Συντήρησης και Αποκατάστασης των Έργων Τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης. 

Η Ημερίδα, η οποία διεξήχθη υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ)  έκλεισε με θεατρικό δρώμενο των μαθητών του Βαρβακείου (θεατρική ομάδα). Στην οργανωτική επιτροπή συμμετείχαν η διευθύντρια του Βαρβακείου Γυμνασίου Γ. Ρουμπέα και οι καθηγητές, Μ. Γιαλλούση, Δ. Θάνος, Ειρ. Κουλέτση, Λ. Λυκούδη, Π. Παπαδογεώργη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή