Στην αναμονή 7.000 πρόσφυγες στην Ειδομένη

Μόλις 300 άτομα πέρασαν τα σύνορα στη διάρκεια της νύχτας
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 09:25
UPD:11:39
REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS
A- A A+

Έκλεισε και πάλι από τις 4.00 τα ξημερώματα το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, την ώρα που ο καταυλισμός στην Ειδομένη «βουλιάζει» από περίπου 7.000 πρόσφυγες που αναμένουν εδώ και μέρες να περάσουν στη γειτονική χώρα.

Το σημείο διέλευσης στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, είχε ανοίξει αργά χθες το βράδυ και το διάστημα που έμεινε ανοιχτό κατάφεραν να περάσουν μόνο 300 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε νωρίς το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», το οποίο μετέφερε 1.810 πρόσφυγες και μετανάστες από Χίο και Μυτιλήνη.

EURONEWS

Το πλοίο είχε παραλάβει συγκεκριμένα 1.360 άτομα από τη Μυτιλήνη και 450 από τη Χίο. Πολλοί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες αναμένεται να φιλοξενηθούν προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά ο ΟΛΠ διέθεσε από χθες το απόγευμα και την αποθήκη του οργανισμού, ενώ ήδη έχει ανοίξει για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων τέσσερις επιβατικούς σταθμούς.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue star 2» μεταφέροντας 183 άτομα από τη Λέρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή