Μήνυμα Φ. Γεννηματά για μεγάλη «προοδευτική» συμμαχία

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 22:38
UPD:22:41
INTIME NEWS/Image photo services

Κατά την ομιλία της ανέφερε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου μπήκε ένα τέλος στην καθοδική πορεία και την πτώση.

A- A A+

Στην ανάγκη σχηματισμού μιας μεγάλης «προοδευτικής» συμμαχίας στο χώρο της Κεντροαριστεράς με αυτόνομο λόγο, αυτοδύναμη στρατηγική και αποφασιστικό ρόλο, αναφέρθηκε την Κυριακή, εγκαινιάζοντας τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματός της στην Ιεράπετρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Κατά την ομιλία της ανέφερε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου μπήκε ένα τέλος στην καθοδική πορεία και την πτώση. Παράλληλα υπογράμμισε πως από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της έχει ως στόχο τη διεύρυνση, την ενότητα, την ανανέωση και αναγέννηση της «μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης». «Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και μπορεί να γίνει ξανά δυνατό», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι ο χώρος που εκπροσωπούσε το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν είναι κατακερματισμένος και επανέλαβε ότι «δεν μπορούμε να μένουμε θεατές». Αφού είπε ότι «έχουμε μεγαλώσει τη δύναμη μας» συμπλήρωσε πως «κανένας δεν αρκείται στο 6 και στο 6,5% γιατί ξέρουμε πως είναι πολύ μεγαλύτερος ο χώρος» .

Επίσης τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να εκφρασθεί ο χώρος και αναφέρθηκε στην πρόσκληση και το κάλεσμα που απηύθυνε πριν λίγες ήμερες σε κόμματα κοινοβουλευτικά και μη, κινήσεις πολιτών αλλά και σε μεμονωμένα στελέχη της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων «να συναντηθούμε όλοι σε μια προγραμματική συνδιάσκεψη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια ευρύτατη συμπαράταξη στη βάση μιας πρότασης για τον τόπο».

Η ίδια μίλησε για βάση ενός προγραμματικού πλαισίου και μιας διακήρυξης γι αυτά που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα στη χώρα. Η κ. Γεννήματα είπε ακόμη ότι τα κόμματα και οι φορείς θα παραμείνουν σε αυτή τη συμπαράταξη αυτόνομα και ανεξάρτητα. Εξ άλλου τόνισε ότι ο σχεδιασμός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει στο επίκεντρο τη νέα γενιά και πως «μπορούμε να δημιουργήσαμε ευκαιρίες έτσι ώστε τα παιδιά να μείνουν εδώ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή