Στην ΑΕΚ το ντέρμπι (1-0) με Βάργκας «εκτελεστή» του Παναθηναϊκού

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 21:39
UPD:21:44
A- A A+

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής, καθώς με γκολ του «μόνιμου» σκόρερ της, Βάργκας, επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0 στο ΟΑΚΑ και πήρε σαφές πλεονέκτημα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο, καθώς αύξησε τη διαφορά από τους (τρίτους) «πράσινους» στους 7 βαθμούς.

Ο αγώνας απέκτησε εξαιρετικό ρυθμό από την αρχή, με την ΑΕΚ να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία στο 9΄, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Βάργκας ο Πέκχαρτ πήρε την κεφαλιά και υποχρέωσε τον Στιλ σε σπουδαία απόκρουση, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γιόχανσον από κοντά σούταρε άουτ.

Από εκείνο το σημείο όμως ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε και στο 11΄ το δυνατό μακρινό σουτ του Εσιέν έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαρόχα, ενώ στο 20΄ ο Αμπέντ σούταρε από μακριά στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ένωσης.

Στο 25΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καλτσάς έκανε την προβολή μετά την μπαλιά του Μέστο, όμως ο Μπαρόχα απέκρουσε με τα πόδια και έσωσε την εστία του, ενώ στο 43΄ ο πολύ κακός Άρθο σε ένα από τα λάθη του πήγε να βγάλει τετ α τετ τον Μπεργκ, με τον κόσμο των «κιτρινόμαυρων» να αποδοκιμάζει στο ημίχρονο τους παίκτες για την εμφάνισή τους.

Στο 59΄ και σε κόρνερ του Μέστο ο Μολέδο σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ, για να «απαντήσει» η ΑΕΚ ύστερα από πολύ ώρα στο 67΄: ο Τελάντερ έβαλε την κόντρα στον Αραβίδη που έβγαινε απέναντι στον Στιλ, η μπάλα έφτασε στον Βάργκας, αλλά εκείνος δεν τελείωσε σωστά τη φάση.

Ο Βενεζουελάνος άσος, όμως, «εξιλεώθηκε» στο 79ο λεπτό, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Στιλ για το 1-0, σημειώνοντας παράλληλα το ένατο φετινό γκολ του στο πρωτάθλημα και χαρίζοντας δεύτερη συνεχή νίκη στην ομάδα του σε ντέρμπι, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, με το ίδιο σκορ (1-0).

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μέστο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις