Super League: «Όρθιος» με Ουάρντα ο Παναιτωλικός, 2-2, με τη Ξάνθη

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 19:33
UPD:19:39
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο Αγρίνιο από τη Ξάνθη, ο Παναιτωλικός κατάφερε να «σώσει την παρτίδα» με δύο γκολ του Ουάρντα και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο δεύτερο χρονικά ματς της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Αιγύπτιος, Ουάρντα, ο οποίος βρήκε δίχτυα δύο φορές μέσα σε 12 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και δεν επέτρεψε στην ακριτική ομάδα να πετύχει την 4η νίκη της στα τελευταία 5 ματς.

Καθοριστική στην εξέλιξη του ματς ήταν η απόφαση του διαιτητή Δημητρόπουλου να υποδείξει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στο 69΄, στο ακούσιο χέρι του Σολτάνι. Οι γηπεδούχοι μείωσαν πολύ γρήγορα και ξαναμπήκαν στο ματς, πήραν τη ψυχολογία με το μέρος τους και τελικά από το φάουλ του Ουάρντα στο 81΄ έφτασαν στην ισοφάριση.

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε δίκαια στο 34΄ με το πλασέ του Καπετάνου (δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα), γκολ που προήλθε από το τραγικό λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού και το γύρισμα του Νιέτο στη μεγάλη περιοχή.

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αγρινίου, με στόχο να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 48΄ έχασε την ευκαιρία με την κεφαλιά του Μαρκόφσκι να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Ουάρντα καθυστέρησε να πιάσει το σουτ και τον έκοψαν οι αμυντικοί.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 63΄. Από το... τυφλό γύρισμα του Νιέτο (δεύτερη ασίστ του Ισπανού), ο Μύγας καθυστέρησε να τραβηχτεί με αποτέλεσμα να βγει μόνος του ο Παπαστεριανός απέναντι στον Κυριακίδη και με ψύχραιμο σουτ έδωσε σημαντικό προβάδισμα νίκης στην ομάδα του (2-0).

Το ματς, όμως, «πήρε φωτιά» στο 69΄ από ένα λάθος του Δημητρόπουλου, ο οποίος έδωσε πέναλτι «τραβηγμένο από τα μαλλιά» στον Παναιτωλικό σε χέρι του Σολτάνι. Ο Ουάρντα εκτέλεσε ψύχραιμα και μείωσε σε 1-2.

Η απόφαση του διαιτητή προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ακριτικής ομάδας και ιδιαίτερα του Λουτσέσκου, ο οποίος είχε την τύχη του Ματζουράκη, ο οποίος είχε αποβληθεί μετά το πρώτο γκολ της Ξάνθης.

Ο Ουάρντα, όμως, είχε την τελευταία λέξη στο ματς. Από το απευθείας φάουλ του Αιγύπτιου στο 81΄ η άμυνα της Ξάνθης «κόλλησε», όπως και ο Ζαρόπουλος, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα και να γίνει το 2-2.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις