Euroleague: Βαριά ήττα ο Ολυμπιακός στη Βαρκελόνη (66-82)

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 23:38
UPD:23:39
A- A A+

Ήττα με «κάτω τα χέρια» και απώλεια της διαφοράς από το ματς του πρώτου γύρου (+12) γνώρισε απόψε στην Βαρκελόνη από τη Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός με 66-82, στην πρεμιέρα του Β΄ γύρου του Top 16 της Euroleague.

Ο καλός Ολυμπιακός του πρώτου 10λεπτου υπέστη... καθίζηση άνευ προηγουμένου στη συνέχεια του αγώνα με αποτέλεσμα να ηττηθεί για 5η φορά στο Top 16 και, πλέον, η υπόθεση πρόκριση στα play offs της διοργάνωσης δυσκολεύει ακόμη περισσότερο για την ελληνική ομάδα (θέλει στα επόμενα 6 ματς δύο νίκες περισσότερες από τους «μπλαουγκράνα»).

Η Μπαρτσα έφτασε στην 4η νίκη της σε 8 ματς, κάλυψε τη διαφορά της ήττας στο ΣΕΦ και παρότι έχει δυσκολότερο πρόγραμμα από τον Ολυμπιακό στη συνέχεια κρατάει την τύχη στα χέρια της. Σατοράνσκι (14) και Περπέρογλου (16) ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ των Καταλανών, ωστόσο, τη μεγαλύτερη ζημιά στην ελληνική ομάδα έκανε ο Τζόι Ντόρσεϊ που τελείωσε το παιχνίδι με 12 και μεγάλη δουλειά κάτω από τα καλάθια (7 ριμπάουντ, τα 5 επιθετικά).

Η καλή επιθετικά βραδιά των Σπανούλη και Πρίντεζη διήρκησε 20 λεπτά (11 και 12 πόντους αντίστοιχα). Στο δεύτερο μέρος ο Χάκετ ήταν απελπιστικά μόνος του και αυτός που πάλεψε για να ρίξει τη διαφορά (16 πόντους), αλλά δεν είχε βοήθειες από τους συμπαίκτες του.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με διαθέσεις να πιέσει τους Καταλανούς και με τον Σπανούλη να δείχνει σε καλή κατάσταση πήρε διαφορά 7 πόντων (10-3 και 13-6). Η Μπαρτσελόνα είχε «κολλήσει» και ο Πασκουάλ έριξε στο ματς τους Ντόρσεϊ και Σάμουελς, αλλάζοντας εντελώς τα δεδομένα του αγώνα.

Ο Αμερικανός που τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε κοντά στον Ολυμπιακό έκανε μεγάλη ζημιά στην πρώην ομάδα του, καθώς εκτός από τους 6 πόντους που πέτυχε στο ημίχρονο, είχε 5 ριμπάουντ (3 επιθετικά), 2 τάπες, ένα κλέψιμο και 2 ασίστ. Με επτά «φόρτωσε» το καλάθι της ελληνικής ομάδας ο Σάμουελς, γεγονός που έφερε τις ομάδες στην απόλυτη ισορροπία με τη λήξη της πρώτης περιόδου (19-19).

Οι Καταλανοί είχαν πάρει καλή ψυχολογία και σε συνδυασμό με την αστοχία των παικτών του Ολυμπιακού στη συνέχεια του ματς και την κακή άμυνα, άρχισαν να παίρνουν διαφορά στο ματς η οποία στην εκπνοή του ημιχρόνου έφτασε στην ανώτερη τιμή της (45-31) με το μακρινό τρίποντο του Ναβάρο (8π.).

Σπανούλης και Πρίντεζης ήταν οι μόνες αξιόπιστες λύσεις επιθετικά για τους Πειραιώτες. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκλεισε το πρώτο 20λεπτο με 11 πόντους, ενώ ο υπαρχηγός με 10. Από κει και πέρα το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου δεν πήρε βοήθειες επιθετικά από τον Χάντερ (3π.), αλλά ούτε και από τον Χάκετ (3π.), ενώ Παπαπέτρου και Μάντζαρης έμειναν στο απόλυτο... μηδέν.

Με τη ψυχολογία στο... ναδίρ και με πολύ άσχημα ποσοστά στην επίθεση, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς στο δεύτερο μέρος, αλλά έφτασε να χάνει ακόμη και με 26 πόντους διαφορά. Τελικά κατάφερε να μειώσει στην τελευταία περίοδο, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να διατηρήσει το υπέρ του +12 του πρώτου αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις