Κουρτς: Κατανοητή η ένταση στην Ελλάδα

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 21:15
UPD:21:16
EPA/GEORGI LICOVSKI

Σχολιάζοντας την ανάκληση της κ. Αλιφέρη, ο κ. Κουρτς βλέπει «κατά κάποιο τρόπο μία ευκαιρία», διότι, όπως σημειώνει στις δηλώσεις του, η πρέσβης θα μπορέσει τώρα να ενημερώσει την κυβέρνησή της για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία χώρα προορισμού της προσφυγικής ροής (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Κατανοητή» χαρακτηρίζει την ένταση στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας ότι η Αθήνα δέχεται πίεση τόσο από την Αυστρία, όσο και από άλλες χώρες.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η Αυστρία με τη στάση της δεν προτίθεται να ασκήσει μόνον πίεση για μία λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά επίσης να υπερασπίσει τα συμφέροντά της.

Αναφέρει επίσης ότι πρέπει σαφώς να διαμηνυθεί πως δεν μπορούν πλέον να γίνουν αποδεκτοί τόσο πολλοί πρόσφυγες.

Σε σχέση με την απόρριψη από την ελληνική κυβέρνηση του αιτήματος της υπουργού Εσωτερικών, Γιοχάννα Μικλ-Λάιτνερ, να επισκεφθεί την Αθήνα, ο Αυστριακός υπουργός σημειώνει στις δηλώσεις του πως υπάρχουν συνεχώς επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και την Πέμπτη υπήρξε συνάντηση κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου υπουργών Εσωτερικών, ενώ και αμέσως μετά τη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια υπήρξε επαφή με την Ελλάδα.

Στην αμφιλεγόμενη αυτή Διάσκεψη με θέμα τον περιορισμό των προσφυγικών ροών δεν είχε προσκληθεί η Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της, τόσο με διάβημα διαμαρτυρίας προς τη Βιέννη, όσο και με δριμεία κριτική που άσκησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Εξάλλου, ανακλήθηκε η της Ελληνίδα πρέσβης Χρυσούλας Αλιφέρη για διαβουλεύσεις στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας την ανάκληση της κ. Αλιφέρη, ο κ. Κουρτς βλέπει «κατά κάποιο τρόπο μία ευκαιρία», διότι, όπως σημειώνει στις δηλώσεις του, η πρέσβης θα μπορέσει τώρα να ενημερώσει την κυβέρνησή της για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία χώρα προορισμού της προσφυγικής ροής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή