«Οι ΗΠΑ αρχίζουν να αναρωτιούνται για τους δεσμούς Κούρδων της Συρίας με Ρωσία - Άσαντ»

Μερική αλλαγή στάσης της Ουάσιγκτον «βλέπει» η Τουρκία
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 18:14
UPD:18:23
REUTERS/STRINGER/IRAQ

«Εκφράζουν ήδη ανησυχίες για κινήσεις των YPG και για τους δεσμούς τους με τη Ρωσία και το καθεστώς Άσαντ», πρόσθεσε ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

A- A A+

Οι ΗΠΑ γίνονται πιο προσεκτικές σε ό,τι αφορά τους δεσμούς τους με τις συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), καθώς και για τις σχέσεις των τελευταίων με Ρωσία και καθεστώς Άσαντ, τόνισε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας.

«Βλέπω αλλαγές στη στάση των ΗΠΑ. Νομίζω ότι γίνονται πιο προσεκτικές», ανέφερε ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

«Εκφράζουν ήδη ανησυχίες για κινήσεις των YPG και για τους δεσμούς τους με τη Ρωσία και το καθεστώς Άσαντ», πρόσθεσε.

Η αμερικανική υποστήριξη στις YPG έχει δημιουργήσει έντονη φόρτιση στο κλίμα μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον. Η Τουρκία επιμένει ότι οι συριακές κουρδικές δυνάμεις αποτελούν το μακρύ χέρι του παράνομου αποσχιστικού Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), το οποίο δρα ένοπλα και παράνομα στην Τουρκία από το 1984.

Οι συριακές κουρδικές δυνάμεις εκμεταλλεύτηκαν πρόσφατα τα πλήγματα της Ρωσίας και των ενόπλων δυνάμεων του κ. Άσαντ κατά ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης για να καταλάβουν νέα εδάφη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Ουάσιγκτον βασίζει τη στήριξή της στις YPG στο γεγονός ότι έχουν δώσει κάποιες μεγάλες μάχες ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή