Θεσσαλονίκη: Να σταματήσει ο αποκλεισμός δρόμων ζητούν οι έμποροι από τους αγρότες

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 15:52
UPD:15:55
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης, οι έμποροι συμμερίζονται μεν τον αγώνα των αγροτών, αλλά έχουν ν' αντιμετωπίσουν και οι ίδιοι μεγάλα προβλήματα, τα οποία οι κινητοποιήσεις αυτού του είδους επιδεινώνουν.

A- A A+

Να σταματήσουν το κλείσιμο δρόμων και το μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη ζητεί σε ανοιχτή επιστολή προς τους αγρότες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

Όπως επισημαίνει, οι έμποροι συμμερίζονται μεν τον αγώνα των αγροτών, αλλά έχουν ν' αντιμετωπίσουν και οι ίδιοι μεγάλα προβλήματα, τα οποία οι κινητοποιήσεις αυτού του είδους επιδεινώνουν.

Υπενθυμίζει ότι υπάρχει απώλεια 350.000 και πλέον επιχειρήσεων από την αρχή της κρίσης. «Επί έξι συνεχόμενα χρόνια, ο τζίρος μας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Οι έμποροι και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου είναι κάθετα αντίθετοι με τα νέα ασφυκτικά ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα» σημειώνει.

Υπογραμμίζει την αγωνία των εμπόρων για τις αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, ωστόσο, όπως αναφέρεται στην επιστολή οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να προσπαθούν καθημερινά για την επιβίωση των επιχειρήσεων».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια σήμερα να χάσουμε ούτε έναν πελάτη. Για τους λόγους αυτούς πάντα σεβόμενοι τον αγώνα σας, ζητούμε να σταματήσετε το κλείσιμο των δρόμων και το μπλοκάρισμα της πόλης μας επί ώρες» επισημαίνει ο κ.Φιλιππίδης και προσθέτει ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται αντιπαλότητα μεταξύ της κοινωνίας των αγροτών και της κοινωνίας των εμπόρων, αφού ο αγώνας είναι κοινός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή