Επικοινωνία Μολυβιάτη - Στρο για τα ευρωτουρκικά

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2005 17:20
A- A A+

Ο Υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον βρετανό ομόλογό του Τζακ Στρο, μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ότι συζητήθηκαν εκτενώς οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και ιδιαιτέρως ενόψει των επικειμένων συνεδριάσεων του Συμβουλίου Μονίμων Αντιπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ατύπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί στο Νούπορτ της Ουαλίας στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια καθώς και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας αποτέλεσαν τα κύρια θέματα της συνάντησης που είχε νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός των Εξωτερικών με πολυμελή αντιπροσωπεία μελών του αμερικανικού Κογκρέσου, η οποία πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες της περιοχής μας.

Οι αμερικανοί βουλευτές, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τσάρλς Ρις, ζήτησαν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ανέφεραν διπλωματικές πηγές, ενώ συζητήθηκαν και οι προοπτικές ενδυνάμωσης των διμερών εμπορικών σχέσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή