Β. Λεβέντης: Σε πλήρη πλάνη Αλ. Τσίπρας - Γ. Μουζάλας

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 13:32
UPD:13:34
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Μιλώντας στον Αlpha 989 διεμήνυσε ότι η συναίνεση σε μία ολισθηρή πολιτική που ζητεί ο κ. Τσίπρας θα καταστρέψει τη χώρα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Σε πλήρη πλάνη βρίσκονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ζήτησε μετά τη σύνοδο αρχηγών να πάμε σε Οικουμενική «γιατί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι».

Μιλώντας στον Αlpha 989 διεμήνυσε ότι η συναίνεση σε μία ολισθηρή πολιτική που ζητεί ο κ. Τσίπρας θα καταστρέψει τη χώρα.

«Τόνισα και στον κο Παυλόπουλο τις ευθύνες του για την Οικουμενική. Έχει υποχρέωση να προλάβει μια καταστροφή. Σε μερικές μέρες μπορεί να είναι και άλλα και μέχρι τις 7 Μαρτίου να έχει χαθεί ο έλεγχος και να μην μπορεί να γυρίσει πίσω το ποτάμι» προειδοποίησε ο κ. Λεβέντης.

Για τον Π. Καμμένο

Αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο είπε ότι πλανάται αν νομίζει ότι το ΝΑΤΟ θα τους οδηγεί πίσω στην Τουρκία. «Άλλωστε η Τουρκία θεωρεί το Καστελόριζο ανατολική Μεσόγειο, όχι Αιγαίο. Και όλα τα Δωδεκάνησα αποστρατικοποιημένη ζώνη. Το κάνει αυτό για να μην μπορεί ούτε η Κύπρος ούτε η Ελλάδα ούτε η Αίγυπτος να κάνει εξορύξεις πετρελαίου» σημείωσε. 

Επιρρίπτει ευθύνες στον τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «παίζαμε την κολοκυθιά. Να μπει το ΝΑΤΟ ή όχι; Να μπει η Frontex ή όχι; Δημιούργησαν όλα αυτά έναν εφιάλτη. Οι μήνες περνούσαν και δημιουργήθηκε η εντύπωση στα μάτια της Ευρώπης ότι η Ελλάδα καθυστερεί και φταίει. Γιατί αν το ΝΑΤΟ είχε επέμβει πολύ νωρίτερα και η Frontex έκανε περιπολίες γρηγορότερα, το κύμα θα είχε αναχαιτιστεί».

Σημείωσε πως το ΝΑΤΟ θα παρεμβαίνει όπου υπάρχει κίνδυνος για πνιγμούς, θα τους ανεβάζει στο πλοίο και θα τους πηγαίνει στα χωρικά ύδατα της χώρας πλησιέστερα που τους εντόπισε.

Για επιβράδυνση μεταφοράς στον Πειραιά

Σχολιάζοντας τον σχεδιασμό που προβλέπει την επιβράδυνση της μεταφοράς προσφύγων στον Πειραιά είπε ότι «δεν είναι σοβαρά πράγματα οι μισοί να είναι στο νησί και οι άλλοι στα καράβια.

«Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει αυτή η επιβράδυνση διότι είναι άγνωστο σε τί πλήθος θα γίνει τελικά η αποβίβαση στην Κω και σε άλλα νησιά. Θα έχουμε εγκαταστάσεις εκεί για τόσους πολλούς;» ανέφερε.

Για την ανάκληση

Δήλωση αποτυχίας χαρακτηρίζει την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως στην Αυστρία. «Καθένας μπορεί να βρίζει. Η διπλωματία είναι για να προλαβαίνεις όχι να κατηγορείς και να βρίζεις. Αλλιώς χάνεις το παιχνίδι της διπλωματίας».

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Για το αγροτικό ζήτημα σημείωσε ότι «οι αγρότες μπορεί να βγάζουν και 200 χιλ τζίρο αλλά στο σπίτι τους να μην έχουν να πάνε. Αυτά είναι επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης. Το κόστος παραγωγής είναι ανώτερο από την τιμή διάθεσης. Είναι κακό να μιλάει έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί πήγαινε στους αγρότες. Το τίμιο είναι να τους μιλούσε για όλα αυτά πριν πάρει την ψήφο».

Για το κύκλωμα εκβιαστών

Σε ό,τι αφορά το κύκλωμα εκβιαστών τόνισε ότι «το πράγμα με τα ΜΜΕ βρωμάει» και πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι μπορεί να ήταν εκβιαστές χαμηλής στάθμης.

Μίλησε για «κυριλέ» εκβιασμούς από τους υποτιθέμενους πρωτοκλασάτους. «Αυτός ήταν φθηνιάρης, ενέργησε με τον βλακώδη τρόπο και συνελήφθη. Τα ΜΜΕ πλησιάζουν τις επιχειρήσεις για να παίρνουν διαφημίσεις. Από όταν ασχολήθηκα με την πολιτική με πλησίασαν δημοσιογράφοι, κανάλια για να μου τα παίρνουν» ανέφερε. 

Έκανε λόγο για την ανάγκη ειδικού νόμου για το που πηγαίνουν οι κρατικές και οι ιδιωτικές διαφημίσεις. «Να βλέπουμε αν τα ποσά ανταποκρίνονται στις θεαματικότητες, στον αριθμό εντύπων. Εδώ αν έχεις φίλο υπουργό, παίρνεις από την ΔΕΗ κάθε μέρα διαφήμιση. Αυτό το αίσχος έχει δημιουργήσει όλη αυτή την κατάσταση» τόνισε ο κ. Λεβέντης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή