ΗΠΑ: Σκληρότερο το αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος για τη Βόρεια Κορέα

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 00:54
UPD:10:09
REUTERS/AMIR COHEN

«Σκληρότερο και πληρέστερο», σε σύγκριση με τα προηγούμενα ψηφίσματα που επέβαλαν κυρώσεις στην Πιονγκιάνγκ, χαρακτήρισε η πρέσβειρα των ΗΠΑ Σαμάνθα Πάουερ.

A- A A+

«Σκληρότερο και πληρέστερο», σε σύγκριση με τα προηγούμενα ψηφίσματα που επέβαλαν κυρώσεις στην Πιονγκιάνγκ, χαρακτήρισε η πρέσβειρα των ΗΠΑ Σαμάνθα Πάουερ το σχέδιο ψηφίσματος για τη Βόρεια Κορέα που καταθέτουν οι ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Το κείμενο, το οποίο επρόκειτο να παρουσιαστεί την Πέμπτη στα 14 υπόλοιπα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, «ασκεί μία πίεση σε περισσότερα σημεία, περισσότερους τομείς ώστε να απαντήσουμε στις πυρηνικές και βαλλιστικές δοκιμές των βορειοκορεατικών αρχών», πρόσθεσε η ίδια.

EURONEWS

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη «οι Βορειοκορεάτες να λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους».

«Πιστεύουμε ότι οι προϋποθέσεις πληρούνται για μία σθεναρή και συναινετική απάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας και την υιοθέτηση ενός ψηφίσματος που θα προβλέπει κυρώσεις πρωτοφανούς εύρους για να μπει ένα τέλος στην ανεύθυνη φρενήρη κούρσα εξοπλισμών του βορειοκορεατικού καθεστώτος» τόνισε από την πλευρά του ο πρεσβευτής της Γαλλίας Φρανσουά Ντελάτρ.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Sputnik

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή