Γκι Φερχόφσταντ: «Η ασθένεια της Ευρώπης»

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 12:36
UPD:12:43
EPA/THIERRY MONASSE
A- A A+

Τον τρόπο με τον οποίο «το φιλόδοξο σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης» μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τελικά «εκφυλίστηκε σε ένα ανέμπνευστο και ανούσιο γραφειοκρατικό οικοδόμημα» περιγράφει με το νέο του βιβλίο, «Η ασθένεια της Ευρώπης», ο πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών Γκι Φερχόφσταντ.

«Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου πιο εύθυμη παρέα Ελλήνων από εκείνη που συνάντησα στις 24 Απριλίου 2015, στην πτήση από Βρυξέλλες προς Αθήνα. Ήταν μια αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, που επέστρεφε στην Ελλάδα μετά από μία ακόμη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Ταξίδευαν πρώτη θέση - δεν ήταν αυτονόητο για πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ. Έκαναν συνέχεια πλάκα και ξεκαρδίζονταν στα γέλια. Δεν έδιναν καθόλου την εντύπωση ότι ανησυχούσαν για κάτι• ούτε ότι η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης και μετά βίας κατάφερνε να μαζέψει τα λεφτά για να πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων», γράφει μεταξύ άλλων ο κ. Φερχόφσταντ, αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου εκφράζει την αντίρρησή του σε μια Ε.Ε. που θα λειτουργεί ως «υπεροπτικό και απόμακρο υπερκράτος», τασσόμενος υπέρ «μιας αποτελεσματικής και δημοκρατικής Ομοσπονδίας, βασισμένης στις αρχές της ελευθερίας και του σεβασμού του ατόμου και των νόμων».

Το βιβλίο, των εκδόσεων «Παπαδόπουλος», θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στις 13.00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσία του συγγραφέα. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αν. καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο ΕΚΠΑ Αριστείδης Χατζής. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή