Αυστραλία: Αύξηση των αμυντικών δαπάνών κατά 20 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 06:41
UPD:07:15
REUTERS/JASON REED

Φωτογραφία αρχείου. 

A- A A+

Kατά σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (περίπου 19,5 δισεκατομμύρια ευρώ) θα αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες h Αυστραλία τα επόμενα 10 χρόνια για να προστατεύσει τα συμφέροντά της, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Οι αυστραλιανές στρατιωτικές δαπάνες θα αυξηθούν στα 195 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (το 2% του ΑΕΠ) έως το 2021-2022, καθώς η χώρα θα προχωρήσει σε αγορά νέων πολεμικών πλοίων, τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικά, μαχητικών-βομβαρδιστικών αεροσκαφών και υποβρυχίων, είπε ο Τέρνμπουλ στην Καμπέρα.

Το στρατηγικό σχέδιο για την άμυνα της Αυστραλίας λαμβάνει υπόψη το μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας στην περιοχή, ειδικά την οικονομική και στρατιωτική άνοδο της Κίνας και τη νέα προσοχή που δίνει η Ουάσιγκτον στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, πρόσθεσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός .

«Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν η κυρίαρχη παγκόσμια στρατιωτική δύναμη για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Θα συνεχίσει να είναι ο πιο σημαντικός στρατηγικός εταίρος της Αυστραλίας», σημείωσε ο Τέρνμπουλ, υπενθυμίζοντας τη μακρόχρονη διμερή συμμαχική σχέση, ενώ πρόσθεσε ότι «η παρουσία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να εγγυάται τη σταθερότητα της περιοχής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή