Συρία: Για εκεχειρία δύο εβδομάδων δεσμεύεται η αντιπολίτευση

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 22:56
UPD:25/02/2016 08:21
EPA/STR
A- A A+

Για προσωρινή εκεχειρία διάρκειας δύο εβδομάδων δεσμεύονται οι σημαντικότερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης, όπως επιβεβαίωσαν την Τετάρτη με ανακοίνωσή τους.

Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN) θεωρεί ότι μία προσωρινή εκεχειρία διάρκειας δύο εβδομάδων θα αποτελέσει την ευκαιρία να διαπιστωθεί η σοβαρότητα των δεσμεύσεων της άλλης πλευράς (της συριακής κυβέρνησης), τονίζεται στο κείμενο που δημοσιεύτηκε μετά από συνεδρίαση της HCN στο Ριάντ.

«Ναι» από τους Κούρδους της Συρίας στην εκεχειρία

H κουρδική οργάνωση της Συρίας, Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) θα συμμορφωθεί με τους όρους της εκεχειρίας που προβλέπει το αμερικανορωσικό σχέδιο, ωστόσο επιφυλάσσεται να απαντήσει στην περίπτωση που δεχθεί επίθεση.

EURONEWS
Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στη Συρία παρά τη συμφωνία για εκεχειρία

«Tα στελέχη των Μονάδων Προστασίας του Λαού δίνουμε εξαιρετική βαρύτητα στο σχέδιο και θα συμμορφωθούμε πλήρως, ενώ διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε σε οποιονδήποτε διαπράξει επίθεση εναντίον μας στο πλαίσιο της νόμιμης αυτοάμυνας» τόνισε ο αξιωματούχος της οργάνωσης, Ρεντούρ Ξελίλ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή