Κόντρα διοίκησης Ο.Α. και ΕΙΣΦ για τις καθυστερησεις

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2005 18:23
UPD:18:24
A- A A+

Κόντρα μεταξύ της Διοίκησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Ένωσης Ιπταμένων Συνοδών-Φροντιστών (ΕΙΣΦ), έχει ξεσπάσει με αφορμή τις πρόσφατες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/29/1083563.htm , αλλά και τις ματαιώσεις πτήσεων.

Η διοίκηση της εταιρείας αποδίδει τη δυστοκία που παρατηρείται στην εκτέλεση του θερινού προγράμματος πτήσεων στην έλλειψη προσωπικού καμπίνας, που όπως σημειώνει οφείλεται σε αυξημένο αριθμό αδειών λόγω ασθενείας που δηλώνει το ιπτάμενο προσωπικό.

Από την πλευρά της η ΕΙΣΦ, αφού κατηγορεί τη διοίκηση για ανεπάρκεια και προσπάθεια συκοφάντησης του κλάδου, υποστηρίζει ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε οφείλεται στο γεγονός πως μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Γραμματικό, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές αναγκάστηκαν να αποσύρουν τα αεροσκάφη που είχαν νοικιάσει για τη συγκεκριμένη περίοδο, μαζί με τα πληρώματά τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον έλλειψη προσωπικού.

Για το θέμα αυτό, και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, η διοίκηση των Ο.Α. διευκρινίζει ότι η διαδικασία μίσθωσης αεροσκαφών είναι συμβατή με την κείμενη Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνή νομοθεσία και γίνεται για την κάλυψη προγραμματισμένων αναγκών εποχιακής κίνησης και για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ο.Α. πρόκειται για συνήθη πρακτική που υιοθετούν οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης, ότι τα αεροσκάφη που ενοικιάζονται από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές πληρούν στο έπακρο τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς κανονισμούς και πρότυπα σε ότι αφορά την ασφάλεια πτήσεων.

Όπως επισημαίνεται, από την 1/1/2005 έως και τις 25/8/2005 οι Ολυμπιακές Αερογραμμές πραγματοποίησαν συνολικά 58.663 πτήσεις εκ των οποίων οι 1.054 με μισθωμένα αεροσκάφη, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό μόλις 1,8%. Τα μισθωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν μόλις 1.947 ώρες πτήσεως σε σύνολο 81.850 ωρών πτήσεως, ποσοστό μόλις 2,38%, που αναλογεί στο ανωτέρω πτητικό έργο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή