Πιθανή παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή για το προσφυγικό

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 15:39
UPD:15:39
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τόσο η σύγκληση όσο και η ημερομηνία που θα διεξαχθεί συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Το βράδυ στη Βουλή αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να  «ανοίξει» τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό με πιο πιθανό ενδεχόμενο τη σύγκλησή της πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 6 Μαρτίου.

Τόσο η σύγκληση όσο και η ημερομηνία που θα διεξαχθεί συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα το Μαξίμου αναμένει την έκβαση της διάσκεψης στην Αυστρία με δεδομένη την χθεσινή αναφορά του Ολλανδού πρωθυπουργού και προεδρεύοντα στην Ε.Ε. Μαρκ Ρούτε ότι υπήρξε παρέμβαση στην αυστριακή κυβέρνηση να μη προβεί σε μονομερείς ενέργειες που θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση ένα άλλο κράτος - μέλος και συγκεκριμένα την Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση σε όλες τις επαφές που έκανε και κάνει τα τελευταία 24ωρα επισημαίνει ότι η λύση βρίσκεται στην Τουρκία.

Παράλληλα η Αθήνα προσπαθεί να διαχειριστεί - αντιμετωπίσει τα επιχειρησιακά προβλήματα που θέτει η Τουρκία για τη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο κ. Τσίπρας για τον σκοπό αυτό να έχει σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες. Όλα τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν εκτενώς μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών των κρατών - μελών αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή