Βουλή: Αποσύρονται τα άρθρα 32 για αποσπάσεις υπαλλήλων και 48 για ΟΤΑ

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 20:55
UPD:21:04
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναδάκης.

A- A A+

Δεν θα αρθούν οι διώξεις κατά δημάρχων για συμβάσεις εργασίας που υπέγραψαν με υπαλλήλους του, ύστερα από την απάλειψη του συγκεκριμένου άρθρου από το νομοσχέδιο για την δημόσια διοίκηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναδάκης ανακοίνωσε στην συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή ότι αποσύρει τα άρθρα 32 και 48.

Το άρθρο 32 αφορά τις αποσπάσεις υπαλλήλων. Συγκεκριμένα έδινε την δυνατότητα στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρά σε αποσπάσεις υπαλλήλων του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του χωρίς να υπάρχει και η υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών.

Με το άρθρο 48 προβλέπεται ότι «κατ' εξαίρεση» επιτρέπεται η παραίτηση (σ.σ.: των ΟΤΑ) από τα ένδικα μέσα κατά πρωτόδικων αποφάσεων με την οποία διατάσσεται η παραμονή ή η επάνοδος εργαζομένων στην υπηρεσία τους.

Επίσης, με το ίδιο άρθρο αίρεται το αξιόποινο των πράξεων και παύουν οι διώξεις κατά αιρετών και εκπροσώπων των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που δεν άσκησαν, ως όφειλαν μέχρι σήμερα, ένδικα μέσα κατά συμβασιούχων των ΟΤΑ, ή παρέτειναν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή