Ο Αλ Χουσεΐν προσέφυγε στο CAS κατά της FIFA

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 15:50
UPD:15:52
REUTERS/PIERRE ALBOUY

Το αίτημα κατατέθηκε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης μετά την απόρριψη αιτήματος του Αλ Χουσεΐν από τη FIFA, που αφορούσε στην τοποθέτηση διαφανών θαλάμων, στους οποίους θα προσέρχεται για να ψηφίσει το εκλογικό σώμα. 

A- A A+

Ο Ιορδανός πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν, ένας από τους πέντε υποψήφιους για την προεδρία της FIFA, ζήτησε αναβολή των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, προκειμένου να επιλεγεί ο διάδοχος του Σεπ Μπλάτερ.

Το αίτημα κατατέθηκε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης μετά την απόρριψη αιτήματος του Αλ Χουσεΐν από τη FIFA, που αφορούσε στην τοποθέτηση διαφανών θαλάμων, στους οποίους θα προσέρχεται για να ψηφίσει το εκλογικό σώμα. Μια απόρριψη, υπογράμμισαν οι δικηγόροι του πρίγκιπα,η οποία καταπατά «κάθε δικαίωμα σε μια ψηφοφορία ακριβή και σαφή»

Η μοναδική επισήμανση από την πλευρά της FIFA σε όσους ψηφίσουν είναι να μην έχουν κινητά τηλέφωνα μαζί τους κατά τη σύνταξη του ψηφοδελτίου, μια σύσταση που θεωρείται «ανεπαρκής» από τον Χουσεΐν, ο οποίος προσφέρθηκε να παρέχει τους συγκεκριμένους θαλάμους στο ραντεβού της 26ης Φεβρουαρίου.  

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία κατηγορείται επίσης ότι δεν απάντησε εγκαίρως και δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα, ενώ δεν διευκρίνισε πώς σκοπεύει να αντιδράσει σε πιθανά παραπτώματα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και ποιες θα είναι οι σχετικές κυρώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις