ΗΠΑ - Φόβοι για τουλάχιστον 80 νεκρούς από τον Κατρίνα

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 15:16
UPD:15:53
A- A A+

Φόβους για τουλάχιστον 80 νεκρούς από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα, εξέφρασε ο κυβερνήτης του Μισισιπί, Χάλεϊ Μπάρμπουρ.

«Η καταστροφή εδώ είναι τεράστια», δήλωσε ο κυβερνήτης του Μισισιπί κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Today» του NBC.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό από το πέρασμα του τυφώνα έχασαν τη ζωή τους 54 άνθρωποι (30 εκ των οποίων σε συγκρότημα κατοικιών στο Μπιλόξι), ωστόσο σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι νεκροί φθάνουν τους 80 –μόνο στη επαρχία Χάρισον- ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί όσο προχωρούν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων.

Oι καταστροφές από τον Κατρίνα ειναι τεράστιες και σύμφωνα με τη Munich Re, τη μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα των αντασφαλειών, η αποκατάσταση των ζημιών θα στοιχίσει 15-20 δισ. δολάρια.

Από τον κυκλώνα σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης και περίπου 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι στη Λουιζιάνα, το Μισισίπι, την Αλαμπάμα και την Φλόριντα δεν έχουν ρεύμα. Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, μπορεί να χρειαστούν έβδομάδες.

Ο Κατρίνα πλέον κατευθύνεται προς τις βορειοανατολικές περιοχές του Μισισίπι υποβαθισμένος σε τροπική θύελλα με ταχύτητα ανέμων περίπου 80 χιλιομέτρων την ώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή