Νέες συσκευές από τη Samsung και την LG στο Mobile World Congress

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 10:57
REUTERS/ALBERT GEA

Στιγμιότυπο από το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

A- A A+

Δύο νέες εκδόσεις του Galaxy S παρουσίασε η Samsung στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη- εν μέσω γενικότερης μείωσης της ανάπτυξης της αγοράς smartphones, λόγω της πτώσης της αγοραστικής δύναμης αναπτυσσόμενων αγορών, καθώς και επιδιώξεων περαιτέρω «εξόδου» κινεζικών εταιρειών πέρα από τα όρια της χώρας τους.

Από πλευράς της, η LG παρουσίασε έναν νέο αρθρωτό σχεδιασμό για τα τηλέφωνα της σειράς G5, που επιτρέπει την αντικατάσταση ή αναβάθμιση ξεχωριστών τμημάτων τους, όπως η κάμερα.

Ακόμη, παρουσίασε και ένα headset εικονικής πραγματικότητας, καθώς και νέα αξεσουάρ, όπως ένα drone controller για συνεργασία με τη συσκευή.

Αναλυτές του χώρου εκφράστηκαν θετικά για τις νέες παρουσιάσεις της LG, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως να φέρουν ανάκαμψη των πωλήσεων, ωστόσο τήρησαν μάλλον «χλιαρή» στάση απέναντι στις συσκευές της Samsung, κάνοντας λόγο για μικρές αναβαθμίσεις.

H Samsung παρουσίασε τα Galaxy S7 και S7 Edge, τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις 11 Μαρτίου. Το πρώτο διαθέτει οθόνη 5,1 ιντσών ενώ το δεύτερο των 5,5 (HD Super AMOLED). Και τα δύο τηλέφωνα υποστηρίζουν κάρτες microSD για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, ενώ είναι αδιάβροχα (μέχρι 1,5 μέτρο ) και ανθεκτικά στη σκόνη.

REUTERS/ALBERT GEA

H Samsung παρουσίασε τα Galaxy S7 και S7 Edge, τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις 11 Μαρτίου.

Ο επεξεργαστής είναι ο Snapdragon 820 (για τη Βόρεια Αμερική- σε άλλες περιοχές θα είναι Exynos) και η RAM είναι στα 4 GB. Η κάμερα είναι των 12 megapixel και λειτουργικό το Android 6.0 Marshmallow. Επίσης και τα δύο μοντέλα φέρουν μεγαλύτερες μπαταρίες.

Το νέο G5 της LG αποτελεί μια αρθρωτή, customizable Android συσκευή, κάτι που απέσπασε θετικές κριτικές. Ο χρήστης μπορεί να του δίνει επιπλέον λειτουργίες, προσθέτοντάς του νέα επιπρόσθετα κομμάτια, βγάζοντας τη βάση και αντικαθιστώντας την με άλλες μονάδες, τα αποκαλούμενα «friends»- από κομμάτι που επιτρέπει αναπαραγωγή ήχων σε καλύτερη ανάλυση, μέχρι ειδικό camera controller.

Ακόμη, η συσκευή διαθέτει δύο φακούς κάμερας στο πίσω μέρος, έναν κανονικό και έναν άλλο για λήψεις 135 μοιρών.

Επίσης, έχει «always-on» οθόνη, που χρησιμοποιεί μέρος της οθόνης για να προβάλλει την ώρα και ενημερώσεις χωρίς να απαιτείται να «ξυπνά» - και είναι επαρκώς «έξυπνη» για να αντιλαμβάνεται πότε είναι στην τσέπη του χρήστη.

Το λειτουργικό είναι το Android 6.0 Marshmallow, ο επεξεργαστής είναι Qualcomm Snapdragon 820 octo-core με 4GB RAM και υπάρχουν 32 GB αποθηκευτικός χώρος, καθώς και σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος.

Σημειώνεται ότι η LG παρουσίασε και το δικό της κιτ εικονικής πραγματικότητας, το 360 VR, με δύο οθόνες (μία για κάθε μάτι), το οποίο είναι ελαφρύτερο και με υψηλότερη ανάλυση από το Gear VR της Samsung.

Προτεινόμενα για εσάς