ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Αλογοσκούφης παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό»

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 20:59
A- A A+

Για παραπληροφόρηση και παραποίηση της πραγματικότητας κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά το επτάμηνο του 2005 http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/30/1083900.htm .

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «η κυβέρνηση παραδέχεται την κατάρρευση της υλοποίησης του προϋπολογισμού στο σκέλος των εσόδων και εξόδων. Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 3,7% το επτάμηνο έναντι στόχου 11,4%, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 6% έναντι στόχου 4,5%».

«Ο κ. Αλογοσκούφης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό, παραποιώντας την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει τεράστια υστέρηση στα έσοδα, ενώ οι δαπάνες - παρά την μείωση του Π.Δ.Ε κατά 41% σε σχέση με το 2004 και την αναστολή πληρωμών για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί και για άλλες δαπάνες σε κρίσιμους τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία- είναι επίσης εκτός στόχων. Το έλλειμμα αναμένεται να ξεπεράσει το 5%. Για αυτό η κυβέρνηση με βάση τη δημιουργική λογιστική που κατήγγειλε στο παρελθόν έχει προχωρήσει σε swap, αναβολή πληρωμής τόκων, 400 εκατ. ευρώ. Επίσης προτίθεται να προχωρήσει σε τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προηγουμένων ετών για να καλύψει την ανικανότητα της να υλοποιήσει τον δικό της προϋπολογισμό».

«Η κυβέρνηση για μικροκομματικούς λόγους προχώρησε στην δήθεν απογραφή που πληρώνουν η οικονομία και οι πολίτες και λόγω “σεμνότητας και ταπεινότητας” χρησιμοποιεί πρακτικές που κατήγγειλε μετά βδελυγμίας, καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή