Η υπερθέρμανση του πλανήτη πίσω από τη συχνότητα των φυσικών καταστροφών

Μπούμερανγκ για τις ΗΠΑ η πολιτική τους στην εκπομπή αερίων του Θερμοκηπίου
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 21:29
UPD:21:47

A- A A+

Για μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι τη μεγαλύτερη) φυσικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ κάνουν λόγο οι ειδικοί μετά το πέρασμα του φονικού κυκλώνα Κατρίνα. Σύμφωνα με την κυβερνήτη της Λουιζιάνα οι καταστροφές είναι πολύ μεγαλύτερες απ' ό,τι είχε υπολογιστεί αρχικά, ενώ σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακορεία οι νεκροί είναι τουλάχιστον 80.

Ωστόσο ο γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος, Γιούργκεν Τρίτιν, έδωσε μία διαφορετική ερμηνεία για το καταστροφικό φυσικό φαινόμενο, υπαινισσόμενος ότι για τον κυκλώνα Κατρίνα ευθύνονται οι ίδιοι οι Αμερικανοί λόγω της άρνησης της Ουάσινγκτον να μειώσει τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Τρίτιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, «η αυξανόμενη συχνότητα αυτών των φυσικών γεγονότων μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την υπερθέρμανση του πλανήτη που προκαλείται από τους ανθρώπους».

Ο γερμανός υπουργός επισήμανε το γεγονός ότι η Γερμανία περιόρισε τις εκπομπές που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 18,5% από το 1990, ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν έκτοτε να τις αυξάνουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή