Εκατοντάδες οι νεκροί από τον Κατρίνα

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πόλης του Μπιλόξι
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 21:53
UPD:21:57
A- A A+

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει πιθανότατα τη ζωή τους στην πόλη Μπιλόξι του Μισισιπί από το πέρασμα του καταστροφικού κυκλώνα Κατρίνα, αφού παγιδεύθηκαν στα σπίτια τους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου της πόλης.

«(Τα θύματα) θα είναι εκατοντάδες», δήλωσε στο Reuters, ο Βίνσεντ Κριλ. «Ο απολογισμός του Καμίλ ήταν 200 (νεκροί), περιμένουμε πολύ περισσότερους», τόνισε αναφερόμενος στον τυφώνα Καμίλ που έπληξε την περιοχή το 1969, καταστρέφοντας τμήματα του Μισισιπί και της Λουιζιάνα.

Εν τω μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Αμερικανούς για οικονομική βοήθεια προς τους πληγέντες από τον τυφώνα Κατρίνα.

«Οι πολίτες στη Λουιζιάνα, το Μισσισιππή, την Αλαμπάμα και σε άλλες περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη βοήθειας, συμπαράστασης και προσευχής από τους συμπολίτες μας», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Αυτό το πρωϊνό, η καρδιά και οι προσευχές μας βρίσκονται με τους συμπολίτες μας στον κόλπο του Μεξικού που υποφέρει από τον τυφώνα Κατρίνα», πρόσθεσε ο κ. Μπους και συνέχισε: «Τώρα, προτεραιότητά μας είναι είναι να σωθούν ζωές, και προς το παρόν είμαστε στο μέσον των επιχειρήσεων διάσωσης». «Καλώ όλους τους ανθρώπους στις πληγείσες περιοχές να συνεχίσουν να ακολουθούν πιστά τις εντολές και συμβουλές των τοπικών αρχών», κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή