ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί και βιβλικές καταστροφές από την «Katrina»

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 07:18
A- A A+

Δεκάδες νεκρούς και βιβλικές καταστροφές, άφησε στο πέρασμά του, από τη Λουϊζιάνα, το Μισσισσιππί και την Αλαμπάμα, ο τυφώνας «Katrina». Τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί στην πολιτεία του Μισσισσιππί, ενώ η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας, εκτιμά, ότι θα χρειαστούν μήνες, έως ότου χιλιάδες άνθρωποι, μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Φόβους, ότι οι νεκροί ανέρχονται σε εκατοντάδες, στη νότια περιοχή του Μισσισσιππί, εκφράζουν εκπρόσωποι των αρχών του Μπιλόξι, μιας από της πόλης, που επλήγησαν περισσότερο από τον κυκλώνα.

Ανησυχητική είναι όμως η κατάσταση και στη Νέα Ορλεάνη. Πλημμύρες, κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα, δίκτυο επικοινωνικών εκτός λειτουργίας και ένας μόνο οδικός άξονας να συνδέει την πόλη με τον έξω κόσμο. Χωρίς ρεύμα, έμεινε και ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πόλης, ενώ ορισμένοι ασθενείς, απομακρύνθηκαν από το κτίριο με ελικόπτερα.

Περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει στο κλειστό στάδιο Superdom της Νέας Ορλεάνης για να γλιτώσουν. Επίσης, όπως μετέδωσε το CNN, εκατοντάδες άνθρωποι λεηλάτησαν καταστήματα, επωφελούμενοι από το πέρασμα του κυκλώνα, χωρίς η αστυνομία να μπορεί να επέμβει.

Ο Τζωρτζ Μπους, κάλεσε τους πολίτες, να προσφέρουν οικονομικά σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς για τα θύματα του κυκλώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή