Κατάργηση διπλών ή τριπλών συντάξεων βουλευτών ζητεί ο Αλ. Τριανταφυλλίδης

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 12:32
UPD:12:35
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

A- A A+

Την κατάργηση διπλών - τριπλών συντάξεων βουλευτών και αιρετών προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Μείζον ζήτημα παραμένει το δικαίωμα παλαιότερων βουλευτών και τοπικών αρχόντων να λαμβάνουν δυο και τρεις συντάξεις παρά το γεγονός πως η ιδιότητα του βουλευτή από τη νομοθεσία πληρώνεται ως αποζημίωση και για όσο χρόνο διαρκεί η άσκηση του βουλευτικού λειτουργήματος», υπογραμμίζει ο κ. Τριανταφυλλίδης και προσθέτει: «Αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα εύλογη η απαίτηση η πολιτεία να ζητήσει από τους προαναφερόμενους να επιλέξουν να λαμβάνουν μία σύνταξη ή τη βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους».

Επισημαίνει πάντως ότι οι βουλευτικές συντάξεις έχουν μειωθεί από το 2010 σε ποσοστό 51,11% και ότι οι βουλευτές που εξελέγησαν από το 2012 δεν λαμβάνουν βουλευτική σύνταξη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά:

1. Πόσες είναι οι διπλές και τριπλές συντάξεις που χορηγούνται σε βουλευτές και τοπικούς άρχοντες (νομάρχες, δημάρχους κοινοτάρχες);

2. Προτίθεται η κυβέρνηση με σχετική ρύθμιση στον νέο ασφαλιστικό νόμο να θεσπίσει την υποχρέωση στους βουλευτές και τοπικούς άρχοντες να επιλέξουν άμεσα να λαμβάνουν μία σύνταξη ή την βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους και όχι και τις δύο;                                                                          

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή