Στίβος: Παγκόσμια επίδοση με πανελλήνιο ρεκόρ από τη Στεφανίδη

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 01:12
UPD:16:21
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN
A- A A+

Τα ελληνικά χρώματα στο στίβο και συγκεκριμένα στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ έχουν την ευτυχή συγκυρία να εκπροσωπούνται από δύο αθλήτριες παγκόσμιας κλάσης.

Δεν πέρασε παρά μία εβδομάδα (14/2) από την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ της Νικόλ Κυριακοπούλου με 4,81μ. στη Στοκχόλμη και απόψε ήταν η σειρά της Κατερίνας Στεφανίδη να απαντήσει με εκκωφαντικό τρόπο, ανεβάζοντας σε άλλο επίπεδο τον πήχη του ανταγωνισμού.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συμμετείχε στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης και με άλμα στα 4,90μ. δεν συνέτριψε απλώς το πανελλήνιο ρεκόρ αλλά δημιούργησε τη δεύτερη κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, που είναι παράλληλα και η τέταρτη καλύτερη όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε περνώντας τα 4,50μ. και συνέχισε στα 4,60μ., 4,70μ. και 4,80μ., υπερβαίνοντας όλα αυτά τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια, όπως άλλωστε και τα 4,90μ. στα οποία τοποθέτησε ύστερα τον πήχη, ενώ προσπάθησε και στα 5 μέτρα αλλά δεν τα κατάφερε.

Να σημειωθεί ότι ξεκινώντας τον αγώνα της, η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ είχε καλύτερες ατομικές επιδόσεις τα 4,71μ. στον ανοιχτό στίβο και 4,72μ. στον κλειστό, που σημαίνει ότι βελτίωσε το ρεκόρ της κατά 18 εκατοστά. Δεύτερη στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης ήταν η Ντέμι Πέιν, επίσης με 4,90μ. αλλά με περισσότερες προσπάθειες και τρίτη η Σάντι Μόρις, με 4,70μ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις