Απάντηση Βίτσα στην κριτική για τς κατ'ανάθεση διαδικασίες

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 16:19
UPD:17:40
SOOC/Alexandros Michailidis
A- A A+

Τη δυνατότητα να καλυφθεί οτιδήποτε απρόβλεπτο προκύψει εν κρίσει κατά τους διαγωνισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δίνει η σχετική τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, όπως υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιτρέπει τις κατ' ανάθεση διαδικασίες.

«Έχουμε έναν ολοκληρωμένο προϋπολογισμό με οροφή. Προσπαθούμε μέσα σε αυτόν, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή εμπειρία και τη σχετική οδηγία της ΕΕ, να προβλέψουμε τα πάντα. Όλα αυτά θα έχουν διαγωνιστικές διαδικασίες. Υπάρχει όμως, η πιθανότητα του απρόβλεπτου εν κρίσει. Ευελπιστώ ότι αυτή η διαδικασία της κατ' ανάθεση διαδικασίας δεν θα ακολουθηθεί καθόλου, αλλά ως δυνατότητα τη διεκδικούμε, καθώς σε έναν προϋπολογισμό στο τέλος ένα 10% είναι απρόβλετα» είπε ο κ. Βίτσας.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι «πρώην υπουργοί είναι φυλακή παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει διαγωνιστικές διαδικασίες, καθώς έχει αποδειχθεί ότι πήραν και μίζες». Τόνισε δε ότι «σημασία έχει ποιος είναι αυτός που χειρίζεται τα θέματα» και υποστήριξε πως ο ίδιος είναι «υπέρμαχος των διαγωνιστικών διαδικασιών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή