Λίστα Μπόργιανς: Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ και αντιπαράθεση με ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 14:31
UPD:18:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ήταν το 2012 υπουργός Εξωτερικών και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη που σε δήλωσή τους τον ενέπλεξαν στον χειρισμό της υπόθεσης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Αιχμές κατά της ΝΔ για την διαχείριση της υπόθεσης της λίστας Μπόργιανς άφησε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εμπλέκεται: «Ξέρετε ποιος είναι ο υπεύθυνος κατ’ εσάς και τα ρίχνετε σε μας», είπε χαρακτηριστικά.

Στη Βουλή υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, στο οποίο αναφέρεται πως το 2012 με «τηλεφωνική οδηγία» του Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα δεν συνεργάσθηκε με τον Β. Μπόργιανς για το CD με τους καταθέτες – φοροφυγάδες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ήταν το 2012 υπουργός Εξωτερικών και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη που σε δήλωσή τους τον ενέπλεξαν στον χειρισμό της υπόθεσης.

Η ΑΥΓΗ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος είναι ένας από τους 20 βουλευτές που κατέθεσαν την σχετική ερώτηση απάντησε ότι «δεν πρόκειται να ζητήσουμε συγγνώμη. «Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών αναγκάζει εκείνους να ζητήσουν συγγνώμη» σχολίασε και υπενθύμισε ότι ο Δημήτρης Κούρκουλας ήταν υφυπουργός Εξωτερικών την επίμαχη περίοδο, όταν ο πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ Νίκος Πλεξίδας έλαβε την τηλεφωνική οδηγία να μην παραλάβει την λίστα Μπόργιανς.

Από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ υπήρξε θόρυβος με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να φωνάζει επανειλημμένα «ντροπή» και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να της κάνει παρατήρηση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πήρε τον λόγο και απευθυνόμενος στον Χρήστο Καραγιαννίδη είπε: «να μην το συνεχίσουμε. Θα ήθελα να έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη. Αφού δεν δέχεστε να ζητήσετε συγγνώμη, αν και κάνατε λάθος, και δεν έχετε την ευθιξία να ζητήσετε συγγνώμη, σας λέω ότι δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε το πλιάτσικο που κάνατε επί τέσσερα χρόνια στην παράταξή μας. Ξέρετε ποιος είναι ο υπεύθυνος κατ’ εσάς και τα ρίχνετε σε μας. Από εδώ και πέρα θα βλέπετε τις δυνάμεις σας να μειώνονται».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή